Gadgets

A trecut legea care forțează Apple să implementeze USB-C pe iPhone

lightning-vs-usb-c

Mult așteptata lege europeană care obligă producătorii de telefoane să adopte USB-C a trecut în sfârșit, iar primul iPhone cu USB-C va fi aici până în 2024.

Legea, menită să reducă cantitățile incredibile de deșeuri electrice generate de încărcătoarele de telefoane, afectează in principal compania Apple. Aceasta a refuzat ani la rând să renunțe la portul său Lightning, chiar și când telefoanele Android de la majoritatea producătorilor au adoptat deja USB-C.

„Indiferent de producătorul lor, toate telefoanele mobile, tabletele, camerele digitale noi, căștile, consolele portabile de jocuri video și difuzoarele portabile, cititoarele electronice, tastaturile, mouse-urile, sistemele de navigație portabile, căștile de tip earbuds și laptopurile care sunt reîncărcabile printr-un cablu cu fir, care operează cu o putere furnizată de până la 100 de wați, vor trebui să fie echipate cu un port USB Type-C”, spune noua lege a UE.

Legea a fost adoptată cu 602 voturi pentru, 13 împotrivă și 8 abțineri.

Începând cu 2015, Apple a început să folosească USB-C pentru Mac-uri și iPad-uri, dar iPhone-urile au rămas singurul produs Apple cu un cablu Lightning.

Analistul Ming-chi Kuo a spus la începutul acestui an că iPhone 15 va veni cu USB-C, dar, dacă Apple așteaptă până în ultimul moment, iPhone 16 ar putea fi primul care vine cu acest port. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top