Special Interest

Amazon, prima companie din lume care a pierdut 1 trilion de dolari 

amazon logo

După ce au înregistrat profituri record pe tot parcursul pandemiei, valoarea de piață a giganților din zona de tech pare să treacă printr-o corecție dramatică – iar Amazon e fruntaș la pierderi.

Compania tocmai a devenit prima companie din istorie care a pierdut 1 trilion de dolari din valoarea la bursă, o cifră incredibilă care devine și mai dacă te uiți la întreaga piață.

„Cifrele uluitoare, raportate pentru prima dată de Bloomberg, sunt rezultatele unei economii înrăutățite, rapoarte financiare în mod repetat în scădere și vânzări masive de acțiuni. Amazon, evaluată la 1,882 de miliarde de dolari pe 21 iunie, a ajuns joi la o evaluare mult mai umilă, de 878 de miliarde de dolari. Microsoft, care a depășit pentru scurt timp Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume anul trecut, nu e nici ea departe, cu  900 de miliarde de dolari pierdere din evaluarea pieței. Combinate, scăderile celor două companii surprind efectul unui an prost, pe care cei mai mulți din domeniul tehnologiei și-ar dori să-l uite curând”, relatează Gizmodo .

Valoarea pierdută de primele cinci cele mai valoroase companii tehnologice din SUA se ridică la un total de 4 trilioane de dolari în 2022. Conform publicației, suma este mai mare decât PIB-ul combinat al Elveției, Turciei și Argentine.

Cu toate acestea, chiar dacă stocul ar putea scădea, compania însăși se descurcă bine, așteptându-se să înregistreze o creștere de la an la an între 2 și 8%. 

Pentru orice companie mică asta ar fi o cifră grozavă, însemnând că a scăpat nevătămată de efectele pandemiei, dar pentru giganții tehnologici care încearcă să cucerească lumea, creșterea de la an la an nu este suficientă pentru așteptările investitorilor.

Citește și: Apple și Amazon, acuzate că s-au înțeles pentru a crește prețurile iPhone și iPad

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Apple și Amazon, date în judecată și acuzate că s-au înțeles pentru a crește prețurile iPhone și iPad - techthelead.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top