Digital Living

Cât de corect îţi numără Apple Watch caloriile? Ce trebuie sa ştii

Apple Watch 7 oferă numeroase funcții de monitorizare – atenționare de zgomot, monitorizarea menstruației, apelare servicii urgență – dar în viața de zi cu zi, noi majoritatea, vrem doar să vedem câte calorii am ars. Deci, te poți încrede în ceasul tău Apple pentru un calcul onest? Cât de precisă este seria Apple Watch atunci când vine vorba de monitorizarea caloriilor?

Cum monitorizează Apple Watch caloriile arse?

Ceasurile smart de la Apple folosesc o varietate de indicatori pentru a monitoriza câte calorii arde un utilizator. Pentru început, cel mai evident: vârstă, înălțime, greutate. Aceste date sunt necesare pentru aplicația de Sănătate atunci când faci sign-in. Cu cât informațiile oferite au mai multă acuratețe, cu atât mai bine ceasul îți va monitoriza caloriile.

După, Apple Watch ia în considerare ritmul cardiac și mișcarea. Acestea două contează foarte mult pentru rata activă metabolică respectiv rata bazală metabolică.

Rata bazală metabolică este viteza cu care oamenii ard caloriile ingerate în stare de odihnă pe când rata activă oferă o imagine detaliată asupra caloriilor arse prin exerciții fizice.

Acestea, în schimb, sunt traduse în calorii active și calorii bazale care alcătuiesc suma totală a caloriilor. Seria Apple Watch iți arată totalul caloriilor cât și cele active, care sunt calculate prin scăderea celor bazalice (în stare de odihnă) din totalul caloriilor măsurate.

Câtă acuratețe are funcția de calorii a unui Apple Watch?

Apple Watch ar trebui să aibă destulă acuratețe când numără caloriile.

Pe de o parte, RBM este destul de standard pentru măsurat, folosind măsurători agreate internațional în lumea științifică. Pe de cealaltă parte, a existat cel puțin un studiu care susține că Apple Watch a fost cel mai bun în clasa lui din printre ceilalți 60 de competitori în materie de monitorizare a energiei consumate.

Totuși, este de menționat faptul că Apple Watch este un smartwatch pentru consumatori și nu un dispozitiv medical. Deci nu are la fel de multă acuratețe ca un dispozitiv medical iar rezultatele lui ar putea fi mai puțin concludente câteodată.

Atunci când ridică greutăți, depinzând și de greutățile alese, corpul uman va consuma mai multe sau mai puține calorii. Chiar și-așa, din cauza faptului că smartwatch-ul nu ia în considerare decât mișcarea încheieturii, nu va putea să își dea seama de diferența pe care o fac greutățile.

Asta este o informație pe care utilizatorul va trebui să o introducă separat, în loc să se bazeze pe monitorul caloriilor generale.

Cum să îmbunătățești monitorul de calorii al Apple Watch

Dacă nu ești cel mai mulțumit de datele pe care ți le oferă smartwatch-ul, atunci sunt câteva lucruri pe poți să încerci să le faci ca să îmbunătățești funcția de monitorizare.

Calibrează ceasul. În timp ce porți Apple Watch, mergi undeva afară pe un teren plan și care are o recepție GPS buna. Acolo, deschide aplicația Workout. Selectează Mers Afară sau Alergare Afară și setează-ți un obiectiv prin apăsarea celor 3 puncte. Apoi începe să mergi sau să alergi – în funcție de opțiunea aleasă – pentru aproximativ 20 de minute.

Asigură-te că aplicația de Health are informații precise despre tine. Dacă nu ți-ai folosit ceasul sau deschis aplicația de Sănătate de ceva timp, acum ar fi timpul s-o faci. Asigură-te că aplicația are informații reale și precise despre înălțimea și greutatea ta ca să poată monitoriza RBM-ul corect.

Ai grijă cum îți miști mâinile. În condițiile în care Apple Watch se bazează pe mișcarea încheieturii, verifică odată la ceva timp că nu te miști prea rigid cu brațele înțepenite. Dacă se întâmplă asta, smartwatch-ul s-ar putea să nu ia asta în considerare ca fiind mișcare și prin urmare să se abțină de la a monitoriza. Același lucru se aplică și dacă ești la plimbare cu un căruț de copil. Soluția ta în al doilea caz este aplicația de Workout – aceasta ia în considerare accelerometrul, senzorul de puls, și GPS-ul. Doar folosește-o pe aceasta.

Tu ce părere ai? Deții un un ceas din seria Apple Watch? Dacă da, cum merge pentru tine funcția de monitorizare a caloriilor?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top