Futurism

Companiile din UK care testează săptămâna de lucru de 4 zile zic că productivitatea nu a scăzut

un aparat de cafea profesional

Peste 70 de companii din Marea Britanie fac un experiment de șase luni care ar putea avea consecințe pozitive în întreaga lume: ce s-ar întâmpla dacă am trece la o săptămână de lucru de 4 zile?

Aproape la jumătatea perioadei de testare a acestui concept revoluționar, majoritatea companiilor participante la program spun că nu au înregistrat nicio pierdere la capitolul productivitate.

„35 din cele 41 de companii care au răspuns la un sondaj au spus că e „probabil” sau „extrem de probabil” să ia în considerare continuarea săptămânii de lucru de patru zile, după sfârșitul testului la finalul lunii noiembrie. Toate, cu excepția a două dintre cele 41 de companii, au spus că productivitatea a fost fie aceeași, fie s-a îmbunătățit. În mod remarcabil, șase companii au spus că productivitatea s-a îmbunătățit semnificativ”, spun rezultatele preliminare bazate pe un sondaj al participanților.

Angajații care participă la acest experiment lucrează 4 zile pe săptămână. Ei au un program 4 cu 3 și beneficiază de o zi liberă plătită săptămânal, în afara weekend-ului.

Acest studiu e unul dintre cele mai mari de până acum. El examinează un nou mod de lucru și include peste 3.300 de lucrători din fiecare industrie la care te-ai putea gândi, de la bănci la marketing, asistență medicală, retail sau ospitalitate.

Studiul a fost creat de de 4 Day Week Global, un nonprofit ce reunește cercetători de la Oxford, Cambridge și Boston College.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top