Gadgets

Cum poți folosi Netflix pe Nintendo Switch (și riscurile pe care le implică)

o consola nintendo switch

Una din întrebarile pe care le au posesorii de Nintendo Switch e dacă poți să folosești Netflix pe Nintendo Switch. Ai zice că da, însă e dificil și riscant.

În zilele noastre, să ai unul cele mai populare servicii de streaming video pe Switch ar trebui să fie standard, însă, din păcate, să faci asta e destul de complicat. 

Iată ce trebuie să faci dacă totuș te ambiționezi să ai Netflix pe Switch.

Netflix este regele streaming-ului, numărând 209 milioane de abonați în întreaga lume. Cu seriale apreciate precum The Queen’s Gambit, Halston, The Witcher sau Bridgerton, pe care le poți vedea pe majoritatea dispozitivelor, nu e de mirare că Netflix reușește să atragă și să păstreze abonați.

Cu toate acestea, Nintendo Switch nu are o aplicație pentru Netflix, așa că trebuie să faci niște mici artificii pentru a urmări ceva pe consolă.

Poți viziona Netflix pe Nintendo Switch?

Răspuns scurt? Da. Dar să folosești Netflix pe cea mai populară consolă de jocuri de la Nintendo nu e o treabă simplă – nu ai o aplicație accesibilă prin intermediul magazinului oficial Nintendo sau al browserului web încorporat.

Nintendo are aplicațiile de streaming YouTube și Hulu, ce pot fi descărcate normal, așa că Netflix pe Switch lipsește cel mai probabil din cauza unor acorduri de licențiere dificile. 

Momentan, există o singură modalitate de a rula Netflix pe Nintendo Switch, una neaprobată sau încurajată de Nintendo.

De fapt, e bine de știut că riști să pierzi garanția dacă urmezi pașii de mai jos.

Cum să ai Netflix pe Nintendo Switch

Din acest moment, ești pe cont propriu cum s-ar zice.

Vei avea nevoie de un weekend pentru a parcurge instrucțiunile dezvoltatorilor de pe XDA pentru a avea Netflix pe Switch.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să instalezi sistemul de operare Android pe Switch. Aceasta înseamnă că-ți vei transforma Switch-ul într-o tabletă.

Apoi, mai ai nevoie de un PC, un card microSD și un cablu USB-C bun, plus va trebui să descarci o grămadă de lucruri de aici. Dacă urmărești acele instrucțiuni, tot procesul nu va dura mai mult de câteva ore. 

Probleme cu Nintendo Switch după instalarea Netflix

Totuși, după cum am mai spus deja, să pui Netflix pe Switch înseamnă să transformi consola într-o tabletă. Asta face majoritatea jocurilor inaccesibile, e împotriva politicilor Nintendo și îți va invalida garanția.

Deci da, urmărind acei pași de mai sus înseamnă că vei pierde mult din funcționalitatea consolei. Din fericire, mai e o variantă de a vedea Netflix pe Switch, una mai puțin riscantă.

Cum să rulezi Netflix pe Switch în siguranță

E o soluție hibridă, după cum vei vedea, și nu vine cu modificări majore la consola. Ea implică configurarea Nintendo Switch pe televizor. 

Iată cum se face:

1. Deschide capacul din spate al Nintendo Switch Dock.

2. Conectează mufa USB de la comutator la adaptorul de curent, iar apoi conectează celălalt capăt al adaptorului la o priză de perete.

3. Introdu un capăt al cablului HDMI în portul HDMI OUT și apoi celălalt capăt la portul HDMI al televizorului.

4. Pornește televizorul și selectează intrarea HDMI corectă

5. Pornește Nintendo Switch de acolo și deschide opțiunea de Home.

A mers? Spune-ne în comentarii dacă ai găsit o metodă mai bună de a rula Netflix pe Switch!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top