Digital Living

Cum să elimini rezultatele din Google despre tine

google-results-about-you-feature

Google face în sfârșit mai ușor procesul de a șterge rezultatele Google despre tine, mai exact acelea care conțin informații personale de identificare.

Un feature anunțat în primăvara asta în mai la I/O 2022, noua opțiune „Rezultate despre tine” începe să fie disponibilă utilizatorilor.

Dacă ești îngrijorat de informațiile tale online și dai peste ceva care conține informații personale de identificare despre tine, poți deschide un caz mult mai repede.

Dacă găsești ceva în rezultatele căutării Google, dă clic pe meniul cu trei puncte din partea dreapta sus a fiecărui rezultat. Se va deschide un panou „Despre acest rezultat”, care acum are opțiunea „Eliminați rezultatul”.

Dând clic pe aceasta, poți solicita ca Google să șteargă datele tale personale și poți verifica cererile pe care le-ai mai făcut până acum.

Funcția "Rezultate Google despre tine"

Ca explicație pentru acea opțiune, le poți transmite celor de la Google că un rezultat al căutării arată informațiile tale personale de contact, arată informații cu intenția ca tu sa fi vătămat/ă (utilă pentru situații de tipul doxxing și alte amenințări online), arată informații ilegale sau pur și simplu apar niște date învechite. 

Când a anunțat funcția, Google a explicat de asemenea că, deși ajută utilizatorii să-și recupereze intimitatea, funcția nu este singura soluție pentru eliminarea informațiilor personale despre tine care apar pe web.

„Este important de reținut că, atunci când primim solicitări de eliminare, vom evalua tot conținutul de pe pagina web pentru a ne asigura că nu limităm disponibilitatea altor informații care sunt utile în general, de exemplu în articolele de știri. Și, desigur, eliminarea informațiilor de contact din Căutarea Google nu le elimină de pe web, motiv pentru care ați putea dori să contactați direct site-ul de găzduire, dacă vă simțiți confortabil să faceți acest lucru”, a declarat compania .

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top