Digital Living

De ce există atât de multe imitații pe Amazon? Cum sa eviți făcăturile care umplu cel mai mare magazin online

Jucării false, electronice false, pastile false și mărfuri de-a dreptul periculoase: Amazon, „magazinul de orice”, are cu adevărat orice. Este ceva de așteptat de la un magazin online atât de imens sau o problemă majoră?

Tu decizi riscul pe care ești dispus să-l asumi.

Având în vedere că utilizatorii trebuie să treacă prin liste nesfârșite de bunuri discutabile și multe dintre produsele vândute fiind false, Amazon are o problemă serioasă cu falsurile sale. Ei iau măsuri pentru a lupta împotriva acestui lucru, dar, până când o vor face, ar trebui să știți cum să vă protejați online.

Să vedem ce se întâmplă cu Amazon și câteva sfaturi utile pentru a evita falsurile Amazon.

În februarie 2022, Amazon a acționat în justiție trei fabrici de reviews, pe care le-a numit „brokeri de recenzii false” și le-a acuzat de manipularea clienților lor.

Unii dintre cei mai mari brokeri de recenzii false, Fivestar Marketing, Matronex și AppSally, au fost targetati în mod expres.

Potrivit Amazon, site-uri precum AppSally vindeau recenzii false pentru doar 20 de dolari și încurajau vânzătorii frauduloși să trimită cutii goale celor care scriau recenziile false, pentru a ocoli verificările Amazon.

Cu doar aceste trei companii ieșite din ecosistem, Amazon a eliminat aproape 350.000 de oameni care scriau recenzii Amazon false, în țări precum SUA, Marea Britanie, Germania și Franța.

AMAZON BANEAZĂ VÂNZĂTORII FALȘI CU MIILE

În acest an, Amazon a închis 3.000 de conturi de comercianti online chinezi pe platforma sa, eliminând aproximativ 600 de mărci chineze

Mișcarea, cea mai recentă din lupta de a elimina falsurile Amazon din poveste, a curățat site-urile unora dintre magazinele care au plătit pentru recenzii și au încălcat alte condiții ale serviciului. Dar e ăsta sfârșitul?

Mărcile populare precum Aukey și Mpow, care produc produse tehnologice la prețuri accesibile, cum ar fi căști și mouse-uri, au fost scoase de pe platformă, iar giganții chinezi de vânzare cu amănuntul au fost, de asemenea, afectați.

Una dintre cele mai mari companii „Made in China, vândute pe Amazon”, Shenzhen Youkeshu Technology, a avut 340 dintre magazinele sale Amazon închise și 20 de milioane de dolari în fonduri înghețate. Este o lovitură majoră pentru o companie chineză, una care cu siguranță va atrage focul asupra Amazon de la alți furnizori chinezi.

Totuși, această mișcare a afectat doar 30% din prezența lor pe Amazon.

Dacă ai făcut cumpărături acolo în ultimul timp, probabil că ai observat multe falsuri pe Amazon și inundația de mărci chineze, de la cele mai mari precum Aukey și Mpow, până la magazine care vindeau produse discutabile cu fotografii ieftine și greșeli de tipar în descriere, care contactau pentru a cere o recenzie de cinci stele.

Acesta a fost doar vârful icebergului când vine vorba de falsuri Amazon. Să vedem cum a început această problemă, ce tipuri de produse sunt contrafăcute pe Amazon și cum poți descoperi falsurile Amazon atunci când faci cumpărături online.

Acest lucru s-a întâmplat după ce un alt incident legat de falsurile Amazon a apărut in presă. O investigație WSJ a găsit mii de produse interzise, nesigure sau etichetate greșit, de la electronice de larg consum până la jucării, și a comparat site-ul cu o piață de vechituri, mai degrabă decât cu o vitrină obișnuită.

Într-adevăr, acesta este cel mai bun mod de a privi această problemă, care, datorită strategiei de creștere a Amazon, va continua să afecteze cumpărătorii.

Odată ce Amazon a trecut de la vânzarea produselor sale proprii și a deschis ușile oricui avea o adresă de e-mail pentru a-și adăuga produsele acolo, totul a început să meargă în jos. Pentru fiecare vânzător reputat care dorește să-și extindă baza de clienți, există sute de falsificatori și magazine suspecte care vând produse false, cumpără recenzii false pe Amazon și, de îndată ce sunt prinși, deschid un alt magazin Amazon sub un alt nume.

Raportul propriu al Amazon dezvăluie luptă dificilă. După ce a investit peste 700 de milioane de dolari și a angajat peste 10.000 de oameni pentru această sarcină, compania a blocat 10 miliarde de tentative de înregistrări contrafăcute în 2020 – în creștere de la 6 miliarde în 2019 – și a distrus peste 2 milioane de bunuri false în depozitele sale.

Te-ai aștepta să vezi adidași sau poșete scumpe ca imitații pe Amazon, dar majoritatea produselor confiscate aparțin fiecărei categorii pe care ți-ai putea-o imagina: sticle false Hydro Flask, lapte praf pentru copii Similac fals… și chiar săpun fals Dove, un produs atât de ieftin, încât este uimitor că cineva ar încerca să profite de el.

Un alt raport al Oficiului de Responsabilitate Guvernamentală a analizat 47 de produse populare și a constatat că 20 dintre ele erau contrafăcute. Partea cea mai rea? Majoritatea cosmeticelor analizate, aparținând unor mărci populare precum Urban Decay, au fost contrafăcute.

Machiajul fals este o mare problemă online și un risc imens pentru sănătate pentru consumatori, deoarece falsificatorilor nu le pasă să folosească ingrediente sigure.

PRODUSELE FALSE DE PE AMAZON, O PROBLEMA PENTRU TOT INTERNETUL

Vânzarea de produse Amazon contrafăcute a fost o industrie de nișă, apărută în jurul blogurilor de genul „Cum să obțineți independența financiară păcălind algoritmul Amazon”, dar a evoluat într-o operațiune care rivalizează cu mega-corp precum Unilever.

„Nivelurile de producție echivalente cu producția lunară a unei întregi fabrici vin în containere prin portul Los Angeles, inclusiv alimente, băuturi alcoolice și țigări. Ambalajele exterioare și ștampilele fiscale ale acestor produse sunt profesionale și arată ca lucrurile reale pentru ochiul neînvățat.

Videoclipurile YouTube arată cum cutiile reale de Budweiser sunt „reumplute, resigilate și revândute” dintr-o fabrică din China. Alte produse care au fost contrafăcute includ produse de bază, cum ar fi detergentul de rufe, formula pentru copii și alte produse care folosesc ambalaje colectate din coșurile de gunoi – curățate, reambalate cu produse false și revândute. Alte industrii afectate de contrafacere includ componente electronice, piese de avioane, echipamente industriale și alte multiple aplicații industriale. Chiar și bunurile reciclate pot fi colectate, expediate în China, demontate, curățate, reetichetate și vândute pe piață ca produs original. (Un exemplu comun în acest sens include plăcile cu circuite imprimate, care sunt reciclate și vândute înapoi prin distribuitori către agențiile guvernamentale.) Chiar și produsele naturale sunt suspecte; Buștenii pot fi recoltați în Statele Unite, expediați în China, prelucrați ca placaj folosind formaldehidă și apoi importați și utilizați pentru a construi case în SUA. Chiar dacă astfel de produse nu sunt contrafăcute, sunt frauduloase, deoarece nu îndeplinesc codul de locuințe cerut pentru articolele care sunt utilizate în construcția caselor” – dintr-un raport al Universității de Stat din NC.

Până acum, probabil te întrebi cum este posibil să atingi o asemenea scară operațională și ce se poate face în acest sens.

DE CE SUNT ATÂTEA PRODUSE FALSE PE AMAZON?

De ce nu interzice Amazon pur și simplu vânzătorilor să listeze bunuri de lux? Este simplu: profit. Amazon păstrează aproximativ 15% din orice vânzare făcută de un vânzător terță parte, așa că, deși depune eforturi pentru a asigura autenticitatea bunurilor sau urmează traseul recenziilor negative, compania permite ca orice și orice să iasă la vânzare în primul rând. . Este o politică „vinde mai întâi, pune întrebarea mai târziu”, care este foarte dăunătoare pentru consumatori.

Strategia lor afectează direct mărcile și producătorii legitimi, care, la rândul lor, au început să părăsească platforma.

În 2016, CEO-ul Birkenstock a retras produsele mărcii de pe Amazon, deoarece platforma Bezos nu a ajutat compania să identifice și să oprească pe acești vânzători care produc Birkenstock contrafăcuți. Nike a făcut același lucru în 2019.

În zilele noastre, dacă cauți acele două mărci pe Amazon, șansele sunt să vezi o mulțime de pantofi falși.

CUM SĂ VEZI DIFERENTA DINTRE PRODUSE REALE ȘI CELE FALSE DE PE AMAZON

Dacă te întrebi daca se poate să eviți produsele false de pe Amazon, răspunsul este simplu: nu. Cu majoritatea catalogului Amazon aparținând revânzătorilor, majoritatea dintre ei umbriți, este pur și simplu mai ușor să accesezi site-ul web al producătorului și să cumperi de acolo, mai ales dacă intenționezi să cheltui mulți bani.

În 2019, Washington Post a făcut o comparație între produsele Amazon reale și cele false, concentrându-se pe bunuri de lux precum brățările Hermes, curelele Gucci și gențile Louis Vuitton. Au adus experți care au vorbit despre care este diferența și cum să nu se lase păcăliți de o imitație, în ciuda faptului că arată practic identic cu produsul real.

Dacă dorești să cumperi produse scumpe de designer, regula numărul unu ar fi să stai departe de Amazon, deoarece acele mărci aproape niciodată nu își vând lucrurile pe acea piață.

Pentru orice alt produs pe care îl cumperi, urmează aceste reguli simple „Cum să evitați falsurile pe Amazon”:

  • Verifică dacă lista Amazon conține toate detaliile pe care ar trebui să le aibă un produs (funcții, liste de ingrediente și așa mai departe) și nu există cuvinte scrise greșit sau erori evidente.
  • Nu te baza prea mult pe recenzii, deoarece recenziile plătite sunt încă o problemă majoră pe Amazon. Când ai îndoieli, verifică profilul persoanei care a lăsat o recenzie și vezi ce alte recenzii au scris.
  • Dacă cumperi produse sensibile sau comestibile, atunci când le primești notează numărul lor de serie și sună la producător (sau contactează-i pe rețelele sociale) pentru a verifica că este un produs autentic.
  • Dacă este posibil, cumpără numai produse vândute chiar de Amazon, nu vânzători terți.
  • Nu cumpăra produse de machiaj și îngrijire a pielii pe Amazon decât dacă sunt vândute chiar de Amazon. În mod ideal, cumpără produsele de machiaj și alte produse de îngrijire personală de la magazine consacrate precum Sephora, Ulta sau chiar site-ul propriu al producătorului.
  • Și în sfârșit și poate evident: nu te lăsa păcălit de oferte grozave. Cu toții sărim la posibilitatea unei reduceri grozave și ne lăudăm că găsim o reducere extraordinară, dar pe Amazon și alte magazine online, exersează prudență. Dacă setul cu cască sau parfumul pe care l-ai cumpărat este oferit la jumătate din prețul de vânzare cu amănuntul sau chiar mai puțin, este foarte probabil să fie un fals.

Până când Amazon își va schimba strategia pentru a permite mii de oameni și companii să-și listeze produsele pentru vânzare fără a le verifica cu atenție și stocul, tu, în calitate de cumpărător, ești împovărat din păcate cu această sarcină.

Articol publicat în septembrie 2021 și actualizat pentru a reflecta acțiunile actuale ale Amazon în combaterea produselor contrafăcute și a recenziilor false.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Apple și Amazon, date în judecată și acuzate că s-au înțeles pentru a crește prețurile iPhone și iPad - techthelead.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top