Digital Living

Lacie Rugged și cele mai bune harduri externe care rezista la orice

Dacă ai nevoie de spațiu pentru a stoca fișiere mari, sau doar preferi securitatea de a avea un backup adițional pentru documentele tale, cea mai bună alegere este să investești într-un hard drive extern.

Sunt foarte multe opțiuni disponibile online, cu capacități de stocare de la 1 sau 2 TB până la mărimi colosale de 16TB, cu toate că ultima va necesita o investiție destul de mare. Viteza afectează de asemenea costul unui hard extern dar, dacă eșți mereu pe fugă și plănuiești să-ţi utilizezi hardul destul de des, vă trebui să te gândești și la durabilitate, adică la cât de rezistente sunt.

Știm despre smartphone-uri robuste, acele rugged smartphones, dar poate nu ai auzit că sunt și hard drive-uri externe la fel de robuste.

Unul dintre cele mai cunoscute dintre ele este LaCie Rugger eSATA, succesorul dispozitivului LaCie Rugged All-Terrain, care a primit destul de mult feedback pozitiv de la utilizatorii săi. 

Acest hard drive extern are o mărime compactă de 90 x 25 x 145 mm, cu o greutate neobișnuit de mică față de ce ne-am obișnuit să vedem la alte dispozitive de genul: 250 de grame.

LaCie Rugged eSATA este construit sub standardul MIL-STD-810 (United States Army Developmental Test Command), care necesita ca dispozitivele să fie folosite în condiții extreme sau sub un stres mecanic sever.

Hard drive-ul permite un transfer de pana la 90MB/s pentru cantități mici sau mari de date.

Este construit dintr-o carcasa de aluminiu rezistent la zgârieturi și dispune de asemenea de un sistem de absorbţie a șocurilor care îl vor menține în siguranță în timpul impactului. Tot corpul dispozitivului este încapsulat într-o carcasă de cauciuc care a devenit mai mult sau mai puțin trademarkul firmei.

Hard Drive Extern

Este un pic mai scump dar nu este cel mai scump de pe piață, iar protecția pe care o oferă va face sigur să merite prețul cerut.

Nu e chiar ceea ce cauți? Citește mai jos despre încă câteva opțiuni și factori de luat în considerare înainte de a cumpăra un hard drive rugged.

După ce să te uiți atunci când cumperi un hard extern

CAPACITATEA DE STOCARE

Ca să poți înțelege mai bine ce fel de capacitate ai nevoie, întreabă-te ce ai vrea să salvezi pe hard drive-ul extern. Dacă ai nevoie de backup-uri constante, atunci o să ai nevoie de unul mai mare, în special dacă backup-urile sunt din PC-ul tău. Desigur, cu cât mai mare capacitatea, cu atat mai bună calitatea și, prin asociere, prețul mai mare.

Cel mai bun sfat este să cumperi un hard drive cu o capacitate mai mare oricum. Având în vedere că o să acumulezi date și, odată cu trecerea timpului, mărimea datelor crește, e bine să fii pregătit.

VITEZA DE TRANSFER

Viteza e un lucru important de luat în considerare atunci când investești într-un hard drive extern, în special dacă ai de gând să-l folosești zilnic. Dacă hard drive-ul folosește USB 3.0, atunci vitezele de transfer vor fi destul de bune. Această tehnologie înseamnă că hard drive-ul va fi un pic mai scump, dar este foarte recomandat pentru cei care arhivează frecvent fișiere multimedia sau alte tipuri de fișiere “grele”.

PORTABILITATE

Trebuie să-ți pui întrebarea: ce am de gând să fac cu acest dispozitiv? Pentru ce îl voi folosi? 

Dacă îl vei folosi ca o extensie a PC-ului tău, atunci este ok să investești într-un hard drive extern care este poate mai mare și poate și mai greu.

Dacă plănuiești să-l folosești ca să transferi date de pe un dispozitiv pe altul sau să-ți stochezi informațiile pe fugă, atunci trebuie să te gândești și la mărime și greutate.

COMPATIBILITATE

Majoritatea hard drive-urilor bune sunt compatibile cu toate dispozitivele tale. Te poți lovi de probleme cu formatarea inițială a hard disk-ului prin sistemul NTFS, care este specific Windowsului. Tot ce trebuie să faci în acest caz este să-l reformatezi, care este o operațiune rapidă și ușoară.

CE HARD EXTERN ROBUST AR TREBUI SĂ CUMPAR?

Transcend 1TB Military-Grade Shock Resistance

Acest hard drive extern este special făcut să întrunească standardele armatei Statelor Unite în materie de rezistență la şocuri. 

Utilizează o carcasă exterioară din silicon non-alunecare și vine echipat cu o interfaţa USB 3.0 care oferă viteze ultra mari și face partajarea fișierelor tale mai ușoară.

Transcend 1TB Military-Grade Shock Resistance

SanDisk Extreme

Aceasta este o alta opțiune bună, durabilă și de încredere. Acest dispozitiv are certificare IP55, ceea ce înseamnă că este rezistent la apă și praf și poate rezista la căzături de până la 2 metri.

Este disponibil în configurații de la 250GB până la 2TB și poate atinge viteze de până la 550MB/s. Pe lângă asta, cântărește doar 41 de grame, deci de-abia îl vei simți că este acolo atunci când îl cari în geantă sau ghiozdan.

SanDisk Extreme

WD My Passport Go SSD

Carcasa externă a acestui hard drive este rezistentă la căzături de la maximum 2 metri și vine cu o bară de protecție din cauciuc. 

Are un cablu integrat, care poate atinge viteze de până la 400MB/s și funcționează atât pe PC cât și pe Mac.

Dimensiunile sunt 9.4 x 6.6 x 1 cm, în timp ce greutatea este de doar 54 de grame, ceea ce îl face un alt dispozitiv perfect pentru ascuns într-o geanta fără să-ți faci griji de spațiu sau greutate.

Îl poți achiziționa la mărimi de 500GB, 1TB și 2TB, în diferite variante de culori.

WD My Passport Go SSD

Silicon power armor A30

Aceste hard drive are o carcasă de cauciuc special construită care-i oferă extra protecţie la căzături și lovituri. Întrunește standardele militare MIL-STD-810G și poate rezista la căzături de până la 3 metri.

Funcționează foarte bine și în condiții de mediu dure și dispune de un conector USB-C precum și de cabluri USB-C și USB-A. 

Vine cu opțiuni de 1TB sau 2TB și are viteza de până la 120MB/s.

La achizitie îți va fi oferită o garanţie de 3 ani.

Silicon power armor A30

G-Technology ArmorATD

Când un dispozitiv de orice fel vine cu nu mai puțin de 3 straturi de protecție, atunci știi că își merită banii. Hard drive-ul extern G-Technology ArmorATD dispune de suporturi interne pentru şocuri, o carcasă de aluminiu precum și de o bară de protecție de cauciuc. Potrivit companiei, acestea oferă dispozitivului o rezistență la zdrobire de până la 453kg precum și de o protecție la căzături de până la 1.3 metri.

Desigur, are rezistență la apă și praf, poate fi achiziționat la capacități de până la 5TB și poate atinge viteze de până la 140MB/s. Este compatibil atât cu macOS cât și cu Windows.

G-Technology ArmorATD
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top