Digital Living

Warren Buffett A Spus Ca N-ar Da 25 de Dolari Pentru Tot Bitcoinul Din Lume

bitcoin

În ciuda faptului că Bitcoin e din ce în ce mai mult acceptat ca “store of value”, o metodă de a păstra banii, și o metodă de plată comună, legendarul investitor Warren Buffet rămâne nemișcat de potențialul lui.

Chiar dacă Bitcoin, prima și cea mai proeminentă dintre criptomonede, încă capturează imaginația publicului, Warren Buffet spune că nu este o activă productivă și nu produce nimic tangibil. Este atât de împotriva investițiilor în Bitcoin, încât a spus recent că, dacă ar avea ocazia să cumpere tot Bitcoinul de pe lume, nu ar da nici 25$ din buzunar.

La întâlnirea anuala a acționarilor din Berkshire Hathaway ținută sâmbăta trecuta, Buffet și-a întărit poziția anti Bitcoin cu cele mai detaliate comentarii pe care le-a făcut vreodată pe acest subiect.

“Chit că urcă sau coboară în anul care vine, sau următorii 5 sau 10 ani, nu știu. Dar de un lucru sunt destul de sigur și asta e că nu produce nimic. Deține o magie iar oamenii au asociat magia cu multe lucruri”, a spus miliardarul.

În ce vrea să investească în schimb?

“Dacă ai fi spus… pentru o dobanda de 1% în toate terenurile agricole din Statele Unite, ne plătești grupului nostru 25 de miliarde de dolari, ți-aș scrie un cec chiar după-amiaza asta. Pentru 25 de miliarde de dolari acum eu deţin 1% din spațiul agricol. Dacă îmi oferi 1% din toate blocurile de apartamente din ţara și mi le oferi pentru alte 25 de miliarde de dolari, îți completez un cec, este foarte simplu. Acum dacă ar fi să-mi zici că deţii tot bitcoinul din lume și mi-l oferi pentru 25$ eu nu as accepta pentru că ce-o să fac cu el? Ar trebui să ți-l vând înapoi ție într-un fel sau altul. Nu o să facă nimic. Apartamentele or să producă chirie iar fermele vor produce mâncare”, a spus Buffet.

Ținând în mână o bancnotă de 20 de dolari, a spus de asemenea că “activele, ca să aibă valoare, trebuie să producă ceva pentru cineva. Și nu este decât o singură moneda care este acceptată. Poți inventa tot felul de lucruri – putem face monede Berkshire… dar în final, banii sunt tot ăștia pe care îi țin”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top