Futurism

Adevăratele vehicule stealth? Forțele ucrainene folosesc biciclete electrice pe baterii de țigări electronice, echipate cu arme antitanc

Bicicletele electrice sunt cea mai recentă tehnologie pe care o folosesc forțele ucrainene – și demonstrează încă o dată cum arată tehnologia în război pe un câmp de luptă modern.

Washington Post relatează că luptătorii ucraineni folosesc vehicule surprinzătoare în rezistența lor împotriva invaziei ruse.

Bicicletele electrice devin vehiculele stealth, greu de detectat, deoarece oferă viteze maxime de aproximativ 55 de mile pe oră, nu scot aproape niciun sunet și oferă un grad ridicat de agilitate. „Inamicul nu te poate auzi nici măcar de aproape”, a spus directorul de marketing la Sunoco Trading și Ryder Ucraina.

Eleek ebikes pentru forțele ucrainene

Potrivit WaPo, în etapele inițiale ale invaziei ruse, compania ucraineană de biciclete electrice Eleek a dat armatei câteva dintre bicicletele lor electrice.

Curând după aceea, când posibilitățile pe care le-au creat au devenit evidente, Eleek a început să producă în masă biciclete electrice cu steagul ucrainean pe ele, în special pentru a sprijini soldații ucraineni.

Și mai impresionant, lucrând dintr-un adăpost anti-bombe, „Eleek a început să facă o bancă de alimentare bazată pe celule de baterie litiu-ion pe care le avea în stoc. După ce s-a luptat pentru piese, s-a trecut la țigări electronice – lansarea unei campanii pe rețelele sociale pentru a-i determina pe oameni să-și trimită dispozitivele”, subliniază raportul.

Nu numai că Eleek a folosit baterii eCig pentru a alimenta bicicletele electrice, demonstrând o creativitate și adaptabilitate incredibilă în aceste circumstanțe, dar soldații care foloseau acele biciclete electronice au început și să efectueze atacuri care i-au lăsat pe ruși în imposibilitatea de a răspunde.

Daniel Tonkopi, fondatorul companiei de biciclete electrice Delfast, a donat Ucrainei biciclete electrice încă de la începutul războiului.

Acum, el a postat pe Facebook mai multe poze cu biciclete electrice purtând arme antitanc. El mai spune că militarii ucraineni le folosesc pentru a viza vehicule blindate rusești și că, în timpul unei misiuni, „mai multe vehicule s-au întors cu găuri, dar pilotii erau intacti”.

Biciclete electrice Delfast folosite de soldații ucraineni

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top