Digital Living

Biroul viitorului e un proiector – e util sau doar scapi de șters praful?

hachi infinite

Saltul de la tehnologia proiectoarelor așa cum o știm către ceea ce vedem în science fiction – gândește-te la proiecțiile 3D ale lui Tony Stark – pare insurmontabilă. Dar tehnologia asta e deja pe drum. Dezvăluit la CES 2020, Hachi Infinite poate transforma suprafețe plane în touchscreen-uri și prezintă potențialul unei tehnologii de proiecții next gen.

Acum asta sună puțin ciudat, nu? Un proiector ca și touchscreen? Cum ar funcționa așa ceva? Și dacă funcționează, ce întârziere este între momentul “atingerii” și “acțiunea” în sine? Este mai bun ca Puppy Cube, proiectorul touchscreen pe care compania l-a prezentat în trecut?

Cu un test rapid, reţinerile noastre au fost șterse și am găsit răspunsul la majoritatea întrebărilor.

Folosirea lui Hachi Infinite a fost exact ca utilizarea unei tablete sau smartphone, cu răspunsuri rapide și foarte fine.

Pe lângă asta, proiectorul suportă atingere în 10 puncte, ceea ce înseamnă că atunci când am folosit aplicația de pian, muzicianul nostru rezident a putut să cânte o melodie rapidă fără să sară vreo notă.

Faptul că Hachi Infinite este un proiector care poate crea un un ecran tactil este destul de tare în sine, dar opțiunile software adiționale sunt cele care care-l fac și mai atractiv, cu mult mai interesant decât Puppy Cube. În loc de o simplă proiecție sau un touchscreen, funcționalitatea AI îi oferă lui Hachi Infinite cazuri de utilizare unice care includ:

  • Programare cu funcție educativă, datorită funcției de recunoaștere a textului. Copiii se pot juca un joc care să îi ajute să potrivească litere cu cuvinte, printre multe altele. Spre deosebire de o experiență bazată doar pe afișarea pe ecran, am putut să folosesc blocuri de litere pentru a le potrivi cu literele proiectate. Aceasta experiență tactilă face cu siguranță o diferență în cadrul spațiului educațional asistat de tehnologie.
  • În bucătărie, Hachi Infinite poate să recunoască ingrediente – unul cate unul sau doua deodată – și să sugereze reţete bazate pe stilul de viață pe care vrei să-l ai. Bucătăria nu era funcțională, dar dacă era, cu siguranță aş găti destule!
  • Capabil să recunoască și să identifice mișcări ale corpului, Hachi Infinite ajuta fitness-ul pe care îl faci acasă, fară antrenor. Te ajută să te asiguri că ai o postură corectă și oferă sugestii pentru aliniamentul corpului astfel încât să ai antrenament sănătos. De exemplu, poziția mea în timpul unor exerciții nu era cea mai bună, și am putut vedea imediat o reacție atât de la structura scheletului văzută pe proiecție cât și de la procentajul arătat în lateral.

Cu toate că acestea erau singurele demo-uri disponibile, Hachi Infinite ar putea avea mai multe funcții în curând. În condițiile în care proiectorul este bazat pe Android OS, dezvoltatorii de aplicații pot crea noi feluri de interacționat și utilizat opțiunile oferite de ecranul tactil/AI/proiector ale Hachi Infinite. Alte opțiuni interesante includ:

  • Poate fi instalat cu proiecția pe suprafețe orizontale sau verticale cu o îmbunătățire de până la 120 grade în proiecție. 
  • Cu forma sa mică și cu 2-3 ore de durată a bateriei, Hachi Infinite poate fi un sistem de proiecție extrem de portabil
  • Controalele prin gesturi sau voce permit controlul fără atingere.

Cu toate că eram triști să părăsim cabina de demonstrație, reprezentanții de la cabina CES ne-au asigurat că ţintesc pentru o lansare în Martie, așa că așteptăm să vedem ce vor scoate pe piață.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top