Futurism

Cercetătorii prezintă o mască de realitate virtuală care poate simula sufocarea

Ai crezut că Oculus Quest 2 a fost ultima graniță când vine vorba de VR? Masca AirRes, prezentată de o echipă de cercetători, are câteva aplicații înfricoșătoare, inclusiv simularea sufocării într-un incendiu.

Este atât de realist, încât le permite purtătorilor să experimenteze fizic ceea ce se simte când rămân fără oxigen într-o cameră în timp ce focul se răspândește prin ea.

Deși acest lucru sună de coșmar, masca AirRes are un potențial incredibil de a instrui oamenii despre cum să reacționeze la foc și ar putea chiar deveni un instrument valoros pentru pompieri.

Practic, AirRes Mask are potențialul de a se conecta la orice căști VR obișnuite pentru a implica respirația ta în experiența virtuală.

Îți poate monitoriza respirația și o poate include în experiențe virtuale, cum ar fi suflarea lumânărilor virtuale, ținerea respirației pentru a menține un pistol sau umflarea balonului, așa că ar putea deveni un accesoriu esențial pentru jocuri. Imaginează-ți că ar putea antrena piloții să reacționeze la solicitarea forțelor de înaltă G asupra plămânilor lor.

Cu toate acestea, masca AirRes este încă în fazele sale incipiente de dezvoltare.

Prezentă într-o lucrare publicată în CHI Conference on Human Factors in Computing Systems, masca AirRes ar putea fi, de asemenea, un instrument în psihoterapie care ar adăuga stimuli fizici suplimentari experienței.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Disperat după atenție? Palmer Luckey a creat o cască VR care te ucide pe bune dacă mori în joc - techthelead.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top