Futurism

Leo diCaprio şi Ashton Kutcher investesc în polistiren făcut din creveţi

Leonardo DiCaprio a fost de mult un susținător al cauzelor mediului iar Ashton Kutcher este unul dintre cei mai pricepuți actori în domeniul tehnologiei de la Hollywood. Acum, cei 2 actori susțin financiar Cruz Foam, o alternativa de polistiren prietenoasă cu mediul, făcută din resturi de creveți.

Cruz Foam a patentat un proces pentru transformarea a tone de creveți și crustacee generate de industria fructelor de mare într-o alternativă mai eco-friendly a polistirenului.

Cu acest proces, ei pot lua materialul care alcătuiește carapacea crustaceelor (chitina) și să o transforme, folosind o mașină de expandat, într-o alternativă la polistiren care este și biodegradabilă.

Masina extrudare

Un reporter TechCrunch a vorbit cu co-fondatorul Cruz Foam, John Felts pentru a afla mai multe despre procesul lor patentat. Acesta folosește deșeuri de material chitinos din industria fructelor de mare și le transformă într-o pastă pentru matriță care poate înlocui majoritatea nevoilor de împachetare cu polistiren.
“Combini chitina cu anumite tipuri de amidon și fibre de slabă calitate, este totul bazat sa fie bio. Dacă ai arunca aceste lucruri în grădina ta ar dispărea în mai puțin de-o lună”, le-a spus Felts celor de la TechCrunch.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top