Futurism

Un nou raport CIA dezvăluie că sovieticii lucrau la “telepatie cibernetica”

telepathy

Dacă credeai că ceea ce făcea CIA acum câțiva zeci de ani, cum ar fi în anii 50 sau 60, era absolut nebunesc, ar trebui să știi că nici sovieticii nu erau prea departe.

Trei rapoarte recent dezvăluite de CIA din 1963 și 1964 spun că Uniunea Sovietică lucra la dezvoltarea percepției extrasenzoriale (ESP). Ăla e termenul oficial pentru ce cunoaștem colocvial ca “telepatie”.

Mai mult de atât, URSS plănuise să dezvolte “telepatie cibernetică”. Asta a aflat un agent CIA după ce a stat de vorbă cu un cercetător cibernetic al Sovieticilor.

Cercetătorul Sovietic în cibernetică, D.A. Kerminov, susține că URSS a făcut un experiment unde au “înregistrat” semnalele sistemul nervos central al unui om. Conform spuselor lui, rușii au putut transmite apoi acele mesaje către cineva care nu a mai cântat la pian niciodată. 

“Acea persoana ar fi putut atunci să poată să cânte muzica dificilă și de asemenea să rețină un pic din acea îndemânare ca informație permanentă”, spune Kerminov.

Kerminov mai susține că a și cunoscut pe cineva care lucra la telepatie în mod oficial.

“Kerminov a pretins că Vasilyev ar fi fost capabil să demonstreze un puternic ESP (percepție extrasenzorială) cu anumiți subiecți, dar că numai anumite persoane sunt capabile să primească “valurile”, spune agentul care a alcătuit raportul CIA.

Așa cum indică Vice, cuvântul “cibernetică” acum are conotații Sci-Fi. Totuși, în anii 60, era un termen de zi cu zi, folosit pentru toate eforturile științifice care încercau să conecteze oamenii la mașini.

Agentul care a alcătuit raportul a notat că savantul Sovietic nu se aștepta la telepatie, așa cum atât Statele Unite și URSS își doreau în acele timpuri.

“Era destul de conștient de aspectul de “modă” al dezvoltării acestui domeniu, și nu se aștepta la miracole. Cibernetica, a spus el, nu este o știință.”

Documentele au fost obținute de Government Attic, o organizație pentru transparenţă. Aceștia au obținut informațiile după ce au formulat o cerere pentru Freedom Information Act.

Le poți citi aici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top