Gadgets

Cât timp durează încărcarea unui Apple Watch și câteva sfaturi pentru a păstra durata de viață a bateriei

Una dintre cele mai frecvente probleme cu gadgeturile din zilele noastre e durata de viață a bateriei. Apple Watch nu este ferit de problemele astea din când în când, mai ales dacă nu ai acordat cu adevărat atenție modului în care îl încarci sau aplicațiilor pe care le folosește.

Așadar, dacă te-ai simțit nemulțumit când vine vorba de încărcarea Apple Watch, sperăm că acest articol te va ajuta să clarifici lucrurile și să iți repornești dispozitivul ca să funcționeze cât mai bine.

CUM SE ÎNCARCĂ CORECT APPLE WATCH

Cel mai bun lucru este să iți încarci Apple Watch înainte de a merge la culcare seara, pentru a te asigura că este gata să funcționeze dimineața. Cu toate acestea, dacă utilizezi aplicații de monitorizare a somnului care implică purtarea ceasului în timp ce dormi, atunci ar trebui să-l încarci poate în timpul cinei sau în timp ce vizionezi un film înainte de culcare. Dacă încă iți faci griji cu privire la baterie, atunci este recomandată o încărcare rapidă dimineața, după ce ți-a înregistrat deja toate datele de somn.

Ceasurile Apple nu oferă multă autonomie dacă le folosești foarte mult, așa că planifică-ți în consecință în funcție de cât de încărcată va fi ziua ta pentru a obține cele mai bune rezultate din smart watch-ul tău.

Poți încărca ceasul așezându-l pe baza sa de încărcare, dar ai grijă că nu toate bazele de încărcare disponibile pe piață vor funcționa.

În timp ce încărcătorul Apple Watch se bazează pe tehnologia Qi, el folosește o versiune modificată a acesteia, ceea ce face ca ceasul să fie incompatibil cu alte încărcătoare fără fir care nu sunt produse de Apple. Încărcătorul standard Apple ar trebui să facă treaba și este disponibil în versiuni cu un cablu de 0,3 m, precum și cu un cablu de 2 m.

Alternativ, poți achiziționa și un încărcător de 0,3 m cu USB-C.

Odată ce telefonul este așezat pe baza de încărcare, Apple Watch iți va afișa procentul de încărcare, precum și ora și data.

CUM SE ÎNCARCĂ APPLE WATCH-UL FĂRĂ ÎNCĂRCĂTOR

Dacă te găsești într-o situație în care nu ai încărcătorul, era prea voluminos pentru a-l purta cu tine sau pur și simplu nu-ți place aspectul lui, există încă câteva soluții pentru tine.

Una dintre ele este achiziționarea unui suport de încărcare, care de obicei ascunde cablul. Apple a realizat și acest tip de suport, dar îl poți achiziționa de la alți retaileri care oferă suport pentru încărcarea Apple Watch.

Cu toate acestea, în scopuri de călătorie, poți alege să cumperi o bancă de alimentare pentru Apple Watch – aceasta include o baterie reîncărcabilă, precum și o bază wireless pe care o poți utiliza. De asemenea, poți achiziționa un power bank obișnuit și conecta cablul de încărcare Apple Watch la acesta, dar întrebarea este: chiar dorești să călătorești cu atâtea cabluri în geantă?

S-a spus că Apple s-ar putea să iți permită să încarci Apple Watch cu iPhone-ul, dar, din păcate, acest zvon nu s-a dovedit a fi adevărat, în ciuda cererii mari ale utilizatorilor.

DURATA BATERIEI APPLE WATCH

Potrivit Apple, ceasul are un timp mediu de lucru de aproximativ 18 ore și un timp de încărcare de 2,5 ore pentru o încărcare completă sau 1,5 ore pentru o încărcare de 80%.

SUSPECȚI DE DESCĂRCARE A BATERIEI APPLE WATCH

Acum că știi cele mai bune modalități de a-ți încărca Apple Watch, s-ar putea să te întrebi: de ce bateria mea încă se consumă foarte repede?

Ar putea exista o serie de cauze pentru asta, așa că hai să le abordăm una câte una.

Unul dintre primele lucruri pe care le poți face este să activezi modul de economisire a energiei. Accesează Centrul de Control> Baterie> activează Rezerva de energie.

De asemenea, poți ajusta luminozitatea ecranului, precum și funcția Always On accesând Setări> Afișare și luminozitate> dezactivează Always On.

Ecranul de trezire. De fiecare dată când arunci o privire la ceas, ecranul acestuia se aprinde și acesta ar putea fi motivul pentru care bateria se consumă mai repede decât de obicei. Pentru a schimba asta, accesează Setări> General> Ecran de trezire> dezactivează Ecranul de trezire/Ridicarea încheieturii mâinii.

Asigură-te că activitățile s-au oprit. Dacă ai făcut un antrenament și ai rulat o aplicație, cel mai bine este să o închizi manual, deoarece unele dintre ele continuă să funcționeze chiar și mult timp după ce ai terminat exercițiul. În același sens, verifică dacă există aplicații care ar putea rula încă în fundal – aceasta este o problemă care afectează, de asemenea, smartphone-urile și provoacă consumarea rapidă a bateriei.

Pentru a afla dacă se întâmplă acest lucru, accesează aplicația Watch de pe iPhone > General > Actualizare aplicație în fundal. Pe ecran va apărea o listă cu toate aplicațiile care sunt încă activate. Tot ce va trebui să faci este să dezactivezi comutatorul pentru cele pe care nu dorești să le continui.

Sperăm că aceste sfaturi și trucuri te vor ajuta să prelungești durata medie de viață a bateriei Apple Watch. Dacă ai alte sugestii pe care le-am ratat, împărtășește-le în comentarii.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top