Gadgets

Cele mai bune trucuri pentru iPhone din 2022: Cum să profiți la maxim de telefonul tau

Indiferent de cât timp ai iPhone-ul tău sau ai fost client Apple, există încă lucruri pe care dispozitivul tău le poate face, pe care cu siguranță nu le știi. Datorită actualizărilor anuale, există întotdeauna noi hack-uri iPhone și sfaturi și trucuri pentru iPhone – iată cele mai bune din ele.

FĂ UN VIDEO ȘI O POZĂ ÎN ACELAȘI TIMP

Poate că nu ți s-a întâmplat înainte, dar iPhone-ul tău îți permite să înregistrezi un videoclip și să captezi o fotografie în același timp. Doar deschide aplicația pentru cameră, apăsă butonul de înregistrare din câmpul video și vei vedea un buton de captură foto într-un colț al ecranului. Apasă-l oricând dorești să salvezi doar un cadru din videoclipul tău.

FĂ O FOTOGRAFIE CHIAR Și CU SPAȚIUl DE STOCARE COMPLET PLIN

Nu știu despre tine, dar mereu rămân fără spațiu pe iPhone. Și totuși vrei să faci o grămadă de fotografii, selfie-uri sau altfel. Dar cum să o faci când aplicația ta pentru cameră te împiedică să faci asta?

Ocolește problema accesând o aplicație de social media cu o funcție de cameră precum Facebook, Instagram sau WhatsApp. Folosește acest hack al camerei iPhone și vei vedea cum fotografia făcută este salvată instantaneu în camera foto!

BLOCHEAZĂ FOCALIZAREA ȘI EXPUNEREA CAMEREI

Știai că poți bloca focalizarea și expunerea camerei iPhone? În acest fel, nu trebuie să te descurci cu diferențele de expunere și părțile neclare.

Pur și simplu deschide camera pentru a face o fotografie normală și ține apăsat în orice punct al ecranului. Ar trebui să apară o pictogramă galbenă „AE/AF Locked” care te anunță că ai reușit.

ADĂUGĂ SUBTITLURI LA FIȘIERELE MEDIA

Să presupunem că ai făcut toate fotografiile și videoclipurile pe care le dorește inima ta și acum îți este greu să le găsești în Bibliotecă. O modalitate de a-ți ușura viața este să deschizi unul (sau mai multe) fisiere. Tap pe el și glisează în sus din partea de jos a ecranului. Acest lucru ar trebui să afișeze un câmp „Adaugă o legendă”.

Termenii pe care îi adaugi acolo vor face căutarea mai ușoară! În același ecran, vei găsi, de asemenea, informații despre data și ora la care a fost realizată, precum și dimensiunea și rezoluția.

CAUTĂ PE WEB FĂRĂ UN BROWSER

În loc să intri-n aplicația de browser pentru a căuta o interogare rapidă, ia drumul scurt. Pur și simplu gliseaza spre stânga de pe ecranul de pornire. Asta va deschide fereastra de căutare. Acolo, introdu termenii de căutare și verifică rezultatele direct de acolo.

FĂ UN GIF PE IPHONE

Știai că poți face un GIF de pe iPhone-ul tău foarte repede? Uite șase moduri de a crea, trimite și modifica GIF-uri de pe iPhone.

UTILIZEAZĂ LOGO-UL APPLE CA BUTON

Acum, s-ar putea să nu-ți fi trecut prin cap, dar sigla Apple de pe spatele telefonului tău este mai mult decât un truc de branding. De fapt, servește unui scop.

Îl poți folosi ca un buton suplimentar – iată exact cum și ce face.

RĂSPUNDE LA MESAJE SINGURE LA FEL CA PE WHATSAPP

Poate că preferi aplicația ta Message pentru chat-urile de grup, nu cele pe care le oferă WhatsApp și alte rețelele sociale. E ok, dar atunci când ai multe chaturi active, ar trebui să ai abilitatea de a răspunde la un singur mesaj dintr-un thread mare.

Ghici ce – iPhone iți permite să faci asta atingând și menținând apăsat mesajul la care dorești să răspunzi.

De fapt, acțiunea ta va declanșa un meniu scurt din care trebuie să selectezi „Răspunde” și apoi să tastezi mai departe! Acest lucru va genera un nou thread de mesaje între tine și acea persoană.

SETEAZA UN TIMER PENTRU MUZICA TA

Dacă asculți muzică în timp ce faci un duș sau iți cureți praful și dorești să oprești lista de redare după o anumită perioadă de timp, vești bune – Apple iți permite să faci asta.

Nu trebuie să introduci aplicația nativă Muzică sau Spotify pentru a seta această preferință, ci Timer-ul din aplicația Ceas.

Accesează-l, selectează Când se termină cronometrul, bifează caseta Opriți redare și apoi Setați. Ți se va solicita să setezi intervalul exact de timp după care iPhone-ul tău se oprește automat din redarea muzicii.

BACKSPACE PE APLICAȚIA DE CALCULATOR

Ai introdus o cifră greșită pe calculator? Nici o problemă! Poți merge înapoi cu un pas apăsând un „backspace” invizibil în aplicație. Pur și simplu gliseasza stânga sau la dreapta în zona numărului introdus și vei vedea că aplicația elimină ultima cifră introdusă.

DEBLOCHEAZĂ UN IPHONE DACĂ ȚI-AI UITAT CODUL DE DEBLOCARE

Poate ți-ai schimbat codurile iPhone des în ultima vreme, încercând să-ți păstrezi datele în siguranță, sau te-ai gândit la unul atât de complex, încât este greu să-ți amintești acum. Oricum, vești bune – iți poți debloca iPhone-ul în continuare, chiar și fără să iți amintești parola.

Consultă tutorialul nostru aici!

TRANSFERĂ CONTACTELE DE LA IPHONE LA IPHONE

Ți-ai cumpărat un iPhone nou și speri să iți transferi cu ușurință toate contactele? Există o cale! De fapt, sunt mai multe.

Am adunat toate modalitățile posibile de a iți transfera contactele de pe iPhone pe iPhone (chiar și atunci când cea anterioară este pierdută sau imposibil de reactivat.) Iată-le pe toate – găsește-o pe cea mai buna pentru tine!

APASĂ UN BUTON PENTRU A FORMA ULTIMUL NUMĂR PE CARE L-AI SUNAT

iPhone-ul tău te poate ajuta să apelezi rapid ultima persoană pe care ai sunat-o atingând un buton.

Doar mergi la tastatură, apas-o și vezi contactul și numărul care apar deasupra tastaturii.

PRIMEȘTE NOTIFICARI FLASH

Acesta este poate unul dintre secretele iPhone cel mai bine păstrate. Este o modalitate de a fi la curent cu notificările fără a fi nevoie să auzi acel sunet implicit.

În schimb, iPhone-ul iți poate trimite un flash de fiecare dată când primești un nou ping. Pentru a activa această funcție, accesează Setări – Accesibilitate și atinge Audio/Vizual. De acolo, selectează opțiunea „Bliț LED pentru alerte”.

ÎNREGISTREAZĂ UN APEL TELEFON PE IPHONE

Dorești să păstrezi dovada celui mai recent apel cu șeful, familia sau dușmanii? 🙂 Acum, poți face asta!

Poți face acest lucru în secret, în mod liber și chiar folosind opțiunea de mesagerie vocală încorporată a iPhone-ului. Încearcă unul dintre aceste moduri de a înregistra un apel telefonic pe iPhone și vezi cum merge!

ETICHETEAZĂ CONTACTELE ÎN MESAJE DE GRUP

Nu numai că poți să răspunzi unei singure persoane într-un mesaj de grup, creând un fir nou nou, dar poți eticheta un prieten într-un mesaj de grup.

Când dorești să atragi atenția unei anumite persoane, introdu simbolul @ urmat de numele acesteia. Atinge bara de spațiu sau pune un semn de punctuație și simbolul @ va dispărea, păstrând doar numele persoanei.

Ce va primi acea persoană? Un poke digital care îi va face mai atenți la mesajul transmis.

ASCUNDE APLICAȚIILE NEUTILIZATE

Îți place să încerci aplicații noi, dar rar le folosești după câteva zile. Dacă nu ești sigur că vrei să le ștergi, dar nu vrei să ocupi spațiu pe Acasă, le poți ascunde.

Cum? Pur și simplu atinge lung o aplicație până când apare un meniu scurt. De acolo, alege Eliminați din ecranul de pornire și aplicația va dispărea din Biblioteca de aplicații.

DESCHIDE RAPID UN SITE WEB

Nu e nevoie de mult timp pentru a introduce adresa URL a unui site web și a-l accesa, dar dacă dorești să profiți la maximum de timpul pe care îl petreci pe telefon, uite acest acest truc:

În browserul iPhone, introdu prima parte a adresei site-ului web și apoi ține apăsat pictograma punct de pe tastatură. Vei vedea că afișează o listă de terminații URL precum .com, .net, dar și .edu și .gov.

EDITEAZĂ ATASAMENTELE DE E-MAIL ÎN APLICAȚIE

În loc să salvezi un atașament de e-mail pentru a-l edita apoi în Fișiere sau pe Mac, poți adăuga text, o semnătură și multe altele direct din aplicația Mail. Fă clic pe PDF-ul primit pentru a-l deschide și caută pictograma „+”. L-ai găsit? Acum, atinge-l pentru a adăuga toate cele de mai sus. Dorești să scrii în atașament? Caută pictograma creion și începe!

Ai alte sfaturi și trucuri pentru iPhone în mânecă? Împărtășește-le cu noi în comentariile de mai jos!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top