Special Interest

Încă mai vinde dischete: Acest antreprenor dezvăluie cât de populare sunt încă ele de fapt

floppy-disks-1

Credeai că doar guvernul japonez mai folosește dischete? De fapt, această tehnologie aproape “antică” e încă folosită intens în multe industrii.

Tom Persky, fondatorul site-ului și magazinului floppydisk.com, a dezvăluit în noua sa carte câți clienți primește în continuare în magazinul său în care vinde dischete. La ani buni după ce până și CD-urile, DVD-urile sau Blu-ray-urile abia mai sunt folosite, el are o afacere de succes. De ce? 

“Cei mai mari clienți ai mei – și locul de unde vin cei mai mulți bani – sunt utilizatorii industriali. Aceștia sunt oameni care folosesc dischete ca o modalitate de a obține informații în și dintr-o mașinărie. Imaginează-ți că este 1990 și construiești o mașină industrială mare, de orice fel. O proiectezi pentru a rezista 50 de ani și îți dorești să folosești cea mai bună tehnologie disponibilă”, a spus el într-un interviu pentru Eye On Design, intitulat „Am vorbit cu ultima persoană rămas în afacerea cu dischete”. 

El a continuat explicând că, în mod surprinzător, industria aeriană este unul dintre cei mai mari clienți.

„Probabil că jumătate din flota aeriană din lume astăzi are mai mult de 20 de ani și încă mai folosește dischete în unele din aparatele avionice. Acesta este un mare client”, a zis Persky.

Cererea de dischete este atât de mare, încât el a dezvăluit în același interviu că cineva a dat la un moment dat o comandă de jumătate de milion de dischete. 

Inventarul său nu a putut acoperi această cerere, evident, și chiar dacă ar fi avut un asemenea stoc, tot nu ar fi acceptat-o. 

El spune că, fiindcă producătorii de dischete au încetat activitatea cu mult timp în urmă, aprovizionarea trebuie gestionată cu grijă, astfel încât să își satisfacă toți clienții existenți.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top