Entertainment

Prețurile Apple App Store cresc dramatic: Lista completă a țărilor afectate de schimbare

apple-app-store

Totul devine mai scump în această iarnă, iar aplicațiile pentru iPhone sau Mac nu fac excepție.

Apple a anunțat o creștere a prețurilor pentru aplicațiile din App Store în mai multe teritorii, din Vietnam până în Japonia și până în unele țări europene. Din pacate, vei vedea aceste creșteri ale prețurilor începând cu luna octombrie.

Într-o notă trimisă dezvoltatorilor care lucrează cu App Store, compania le-a spus acestora că noile prețuri vor intra în vigoare pe 5 octombrie 2022. Modificările afectează atât aplicațiile, cât și achizițiile în aplicație.

Pentru utilizatorii europeni, o aplicație sau o achiziție care înainte costa 0,99 euro va ajunge la 1,19 EUR, iar o aplicație care avea un preț de 9,99 euro va ajunge la 11,99 EUR, o creștere de 20%. Notabil e ca Apple le-a spus dezvoltatorilor că pot păstra aceleași prețuri pentru abonații actuali, dacă doresc acest lucru. În teorie, unele produse ar putea să nu se scumpească.

„Încă din 5 octombrie 2022, prețurile aplicațiilor și achizițiilor în aplicație (excluzând abonamentele auto-reînnoibile) din App Store vor crește în Chile, Egipt, Japonia, Malaezia, Pakistan, Polonia, Coreea de Sud, Suedia, Vietnam, și toate teritoriile care utilizează moneda euro.

În Vietnam, aceste creșteri reflectă, de asemenea, noile reglementări pentru Apple pentru colectarea și remiterea taxelor aplicabile, fiind taxa pe valoarea adăugată (TVA) și impozitul pe venitul corporativ (CIT) la cote de 5%”, a spus compania.

După cum poți vedea, din moment ce Apple a menționat „toate țările care folosesc euro”, asta înseamnă că majoritatea Europei va vedea prețurile crescând. În ceea ce privește România, țara noastră neavând euro ca monedă principală, ar putea fi scutită de scumpiri. Totusi, rămâne să vedem ce se întâmplă începând cu 5 octombrie.

Cât despre restul lumii, Chile, Egipt, Japonia, Malaezia, Pakistan, Polonia, Coreea de Sud, Suedia și Vietnam sunt afectate și ele.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top