Artă

Serialul Seinfeld generat de inteligența artificială rulează nonstop pe Twitch de câteva săptămâni

endless forever seinfeld ai generated show

Cel mai impresionant proiect realizat cu o tehnologie de inteligență artificială generativă? ChatGPT, GPT-3 și ceilalți algoritmi OpenAI au ajuns atât de avansați, încât pot crea la nesfârșit un serial de comedie precum Seinfeld.

Pe Twitch, în ultimele săptămâni, o emisiune Seinfeld generată de inteligența artificială a rulat 24/7, cu “povestea” fiind influențată de spectatori prin intermediul chatului.

Show-ul generat de AI se numește „Endless, Forever” și a debutat la jumătatea lunii decembrie. De atunci încoace, patru personaje pixelate care reprezintă personajele din Seinfeld fac schimburi de glume non-stop, exact ca în Seinfeld, începându-și poveștile cu glume de tipul “You’ll never believe what happened to me today.”

Nonstop, 24-7, cei patru stau într-un apartament și schimbă anecdote și glume exact după formula de sitcom consacrată de Seinfeld. 

Show-ul Endless, Forever are și schimbări de cameră, laugh track pentru fiecare glumă, scene cu Seinfeld pe o scenă, plus B-roll de pe stradă sau imagini cu clădirea în care se petrece “acțiunea” – totul generat de AI. Ca să fie și mai realist, Endless, Forever are chiar și calupuri publicitare, cu o grafică exact ca cea pe care o vedeam la TV în anii 90.

Ia-ți câteva minute și aruncă un ochi pe AI Seinfeld ca să fii uimit de cât de departe a mers tehnologia generativă AI. Și da, dialogul este creat de ChatGPT, cum altfel? De fapt, dialogul din acest Seinfeld se bazează pe modelul OpenAI anterior, GPT-3. 

Într-un interviu acordat Motherboard, Skyler Hartle, co-creatorul filmului „Nothing, Forever”, explică cum a reușit să dea viață unui spectacol condus în întregime de AI, cu câteva contribuții umane din partea telespectatorilor Twitch.

Seinfeld generat de AI pe Twitch, Endless, Forever
Endless,Forever și participanții la chat

“Hartle și co-creatorul său, Brian Habersberger, au folosit o combinație de învățare automată (machine learning), algoritmi generativi și servicii cloud pentru a construi spectacolul. Hartle a explicat pentru Motherboard că dialogul este creat de modelul de limbaj OpenAI GPT-3 și că există foarte puțină moderare umană a fluxului, în afara filtrelor de moderare încorporate din GPT-3. 

„În afară de opera de artă și piesa de râs pe care o veți auzi, orice altceva este generativ, inclusiv dialogul, tonul, direcția (încadrările camerei, focalizarea personajului, lungimea fotografiei, lungimea scenei etc.), mișcarea personajului și muzica”, a explicat Hartle.

[…]El a mai spus că, spre deosebire de majoritatea emisiunilor de televiziune, „Nothing, Forever” se poate schimba pe baza feedback-ului oamenilor, primit prin chat-ul live de pe Twitch. 

„Show-ul se poate schimba efectiv, iar narațiunea evoluează de fapt în funcție de public. Unul dintre factorii majori la care ne gândim este cum îi implicăm pe oameni în elaborarea narațiunii, astfel încât să devină a lor”.

Poți urmări serialul Seinfeld făcut de AI aici și, dacă ai cont pe Twitch, poți comenta pentru ca glumele tale să fie folosite de personaje.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: VivaTech 2023 e cel mai interesant eveniment de tech din Europa de anul acesta - TechTheLead

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top