Știință

SUA vor furniza României prima centrală nucleară modulară la preț redus

Statele Unite își oferă sprijinul României pentru a încerca să rezolve criza energetică.

SUA au anunțat că vor furniza României un simulator de antrenament care să îi ajute să se pregătească pentru construirea unui nou tip de centrală nucleară un design modular, low-cost, care să fie primul din lume de acest tip.

Construit de NuScale Power, o companie din Portland, Oregon, centrala electrică modulară ar urma să fie construită în apropierea capitalei României, București, la aproximativ 88 km nord-vest, în Doicești.

NYT raportează că centralele nucleare convenționale au un preț de 10 miliarde de dolari sau mai mult, ceea ce transformă NuScale Power într-o opțiune mai accesibilă, costând aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

În loc să construiască un singur reactor mare, NuScale creează reactoare mai mici, apoi adună grupuri din ele pentru a satisface cerințele de putere.

Uzina care urmează să fie construită lângă București ar fi compusă din șase astfel de module și ar putea genera 462 de megawați de energie electrică, la fel ca o centrală convențională de dimensiune medie.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: O nouă lege în Franța forțează proprietarii parcărilor mari să le acopere cu panouri solare - techthelead.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top