Artă

Vino la #RadarFestival între 14-17 octombrie dacă te fascinează AI și arta digitală

radar festival

Dacă ești weekendul ăsta în București, ia-ți două ore din timp și lasă AI-ul să înlocuiască tarotul. Dacă mergi la ediția pe 2022 a Radar Festival pentru un tur de artă digitală și inteligență artificială, ai ocazia să încerci și un oracol al tehnologiei. Sună bine, nu?

La festival poți să admiri nu doar portretele generate prin inteligență artificială ale artistului Mihai Cojocaru sau instalația de video mapping a celor de la Aural Eye, dar și să-ți ghicești norocul.

În cadrul evenimentului, participanții vor putea să facă cunoștință cu AI Future Teller, un oracol bazat pe inteligență artificială, care răspunde la orice întrebare despre viitor, creat de Mișu Cojocaru și recON.

Te vei putea plimba și prin Interactive Lightroom, o instalație interactivă de lumini și sunet, creată de Les Ateliers Nomad, iar dacă ești cu cei mici vei putea să te bucuri și de zona for kids.

În plus, evenimentul se desfașoară în trei locații cu șarmul Bucureștiului de odinioară. Toate instalațiile de mai sus le poți vedea la Palatul Oscar Maugsch, chiar la Universitate, dar evenimentul are alte expoziții și la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București și la Rotonda Ghica House.

Acolo poți vedea avea experiențe precum vizitarea interiorului unei găuri negre reconstituită cu ajutorul OpenAI-ului, în Metaverse by Noiseloop Studio, sau aventurile a 23 de artiști digitali din România și Bulgaria care s-au autoexilat într-un sat pescăresc pentru 5 zile.

Aici poți vedea programul complet al festivalului Radar New Media Art. Un bilet pentru adulți pentru toate cele 3 zile de festival costă 100 lei, iar accesul la o singură zi 50 lei, cu copiii având biletele la jumătate din preț.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top