Digital Living

VivaTech 2023 e cel mai interesant eveniment de tech din Europa de anul acesta

vivatech eveniment targ de tehnologie in paris

Cu toții ne-am obișnuit să vedem inovațiile locale la IFA în Berlin și mulți poate deja se pregătesc pentru IFA 2023 la toamnă, însă vara aceasta va avea loc un eveniment de tehnologie la fel, sau poate chiar mai interesant in Paris. 

Dacă la IFA ne uităm la tehnologie consumer precum cele mai noi gadgeturi sau electrocasnice inteligente, aici se duc discuțiile high-level.

VivaTech 2023, cel mai mare eveniment de startup și tehnologie din Europa, va avea loc în perioada 14 – 17 iunie la Porte de Versailles din Paris și va fi mai mare ca niciodată. 

Organizatorii anunță că evenimentul va oferi cu 20% mai mult spațiu pentru participanți pentru a discuta probleme de actualitate și proiecte de viitor. 

emmanuel macron vorbind la vivatech

Președintele francez Emmanuel Macron, la un eveniment din trecut

În acest an, tema principală este, desigur, inteligența artificială generativă (generative AI), deoarece ChatGPT a stârnit un val de creativitate (și controverse) în întreaga lume. 

Subiecte precum tehnologia climatică, inclusiv creațiile startup-ului Neoplants, femtech (tehnologia dedicată sănătății feminine) și tehnologia climatică vor fi, de asemenea, puncte cheie de discuție.

Agenda este plină de speakeri de renume din multiple companii de top.

Iată doar câțiva dintre participanții la eveniment: Eva Gouwens, CEO-ul Fairphone, Peggy Johnson, CEO-ul Magic Leap, Dan Schulman, președintele și CEO-ul Paypal și Luciana Lixandru, General Partner la Sequoia, care în trecut a susținut și UIPath, unicornul românesc. 

vivatech - eveniment de tehnologie in paris

Într-o postare de blog intitulată „5 Tehnologii schimbătoare de paradigme ce vor veni la VivaTech 2023”, poți vedea și câteva tehnologii și proiecte cu adevărat fascinante. 

Printre acestea se numără Notpla, o companie care produce un înlocuitor de plastic derivat din alge, care se poate dizolva complet în apă, și Sweetech Energy, un startup francez care lucrează la valorificarea diferenței de salinitate dintre apa dulce și apa de mare (putere osmotică) pentru generarea de energie curată. 

Aruncă o privire la programul complet VivaTech 2023 și rezervă un bilet cât mai poți.

*Imagini din edițiile precedente VivaTech

Citește și: Serialul Seinfeld generat de inteligența artificială rulează nonstop pe Twitch de câteva săptămâni

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top