Digital Living

Mercedes Benz va folosi Unity pentru sistemele de entertainment din mașini

unity mercedes benz

Unity, o companie faimoasă pentru tehnologia pe care sunt construite majoritatea jocurilor indie, este noul partner al Mercedes Benz.

Producătorul auto a intrat într-un parteneriat cu Unity prin care mașinile Mercedes, începând din 2024, vor avea sistemul de entertainment MB.OS bazat pe Unity Engine.

Folosind tehnologia Unity, deja un standard în industria auto, Mercedes Benz vrea să ofere șoferului și pasagerilor experiențe noi precum realitate augmentată in-car folosind ochelari AR, un sistem de navigare 3D sau avataruri virtuale.

Tot pe Unity va fi baza tehnologică prin care se vor implementa noi servicii pentru prognoza meteo, informații despre trafic și servicii de streaming.

Vorbind cu GamesBeat, Gordon Wagener, chief design officer pentru Mercedes Benz, a explicat parteneriatul cu Unity spunând că sistemele de infotainment din mașini trebuie să înțeleagă și să învețe obiceiurile și nevoile șoferului astfel încât să devină un asistent personal. El a subliniat că interacțiunea dintre oameni și vehicule este din ce în ce mai bazată pe tehnologii precum asistenți vocali, touchscreen-uri și suprafețe inteligente.

“Nu vedem trendul acesta să se schimbe… Să le oferim clienților noștri abilitatea de a accesa informația cum își doresc și când își doresc e un aspect esențial a unei experiențe de condus de lux. Folosind Unity cu MB.OS oferă exact acest lucru pentru șoferi și pasageri, asigurându-se că au tot ce le trebuie atunci când le trebuie, în timp real și în 3D,” a spus acesta.

Pentru strategia de extindere, Unity mizează puternic pe industria auto-moto, punând la dispoziție producătorilor de vehicule Unity Industrial Collection, o platformă de unelte software care le permite producătorilor de mașini să creeze aplicații 3D, AR și VR. Printre clienți se numără deja Audi, Lexus, Volvo și Toyota.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top