Entertainment

Seriale HBO românești care revin pe SkyShowtime

Hackerville pe SkyShowtime

Vă spuneam în urmă cu ceva timp despre noua strategie HBO Max abordată de platformă odată cu intrarea în grupul Warner Bros. Discovery.

Mai multe producții europene erau oprite anul trecut. Unele dispăreau cu totul de pe platformă, altele doar parțial. Victime ale deciziilor luate au ajuns și câteva serii din România. Serialul RUXX și reality show-ul One True Singer abia ce fuseseră lansate cu eforturi destul de mari de marketing, ca după scurt timp să nu mai fie disponibile pe HBO Max.

Viitorul nu suna bine deloc pentru serialele românești la momentul acela.

Warner Bros. Discovery ne asigura că vor mai exista producții locale pe HBO Max, iar licențierea de conținut local third-party nu se va opri. Pe lângă asta se vorbea și despre oferirea spre licențiere a producțiilor din grup.

Afirmația a fost susținută de începerea filmărilor pentru serialul Spy/Master cu Ana Ularu, produs de Mobra Film, ce urmează a fi distribuit prin HBO Max.

Producțiile românești scoase de pe HBO Max se mută la SkyShowtime

Așa cum promiteau anul trecut oficialii companiei Warner Bros. Discovery, unele producții vor fi distribuite către alte servicii. În martie 2023 se lansează SkyShowtime în România, iar printre titlurile care vor fi disponibile pe platformă se află 21 de seriale europene, printre care și unele producții HBO și HBO Max din România.

SkyShowtime a cumpărat, cu drepturi exclusive pe toată Europa, 21 de producții HBO Max originale. Este vorba și despre conținut creat în România care nu mai este disponibil nicăieri, incluzând serialul RUXX lansat anul trecut, co-producția româno-germană Hackerville, reality-show-ul One True Singer și comedia Bani Negri.

Serialul Umbre rămâne pe HBO Max, însă nu știm dacă sezonul 3 se va întoarce pe platformă.

Ce este SkyShowtime?

SkyShowtime este un serviciu de streaming pan-European creat de Comcast și Paramount Global. Disponibil deja în 12 țări din toamna anului trecut, urmează să fie lansat în primul trimestru al lui 2023 în alte 10 țări, printre care și România.

Pe lângă producțiile europene, pe noua platformă vor putea fi vizionate blockbustere și seriale de la unii dintre cei mai mari producători de filme și seriale din lume: Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios și Peacock. De asemenea, ne vom putea bucura de premierele unor filme de cinema exclusive de la Paramount, NBCU și Sky.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top