Futurism

LG Free-form display, un ecran care se întinde ca materialul textil

lg display care se intinde

Ecranele pliable sunt un trend in 2022, la cele rulabile încă mai avem de așteptat, iar acum punem pe lista de dorințe și ecranele stretch, care se întind pentru a oferi o suprafață mai mare. 

LG pare să creadă că display-urile extensibile sunt viitorul și a prezentat un produs cu un potențial enorm, care se întinde precum un material textil. 

LG Display a dezvăluit un display care poate fi extins cu până la 20 la sută, putând fi întins de la 12 inchi la 14 inchi. 

Ecranul cu formă liberă LG (LG free-form display) ar putea înlocui ecranele pliabile găsite azi pe telefoanele high-end, care folosesc un display ce nu se pot întinde, însă lista potențialelor aplicări este enorma. 

LG spune că display-urile extensibile ar putea fi aplicate pe haine și gadgeturi wearable. Ca exemplu, ar putea chiar afișa mesaje pe uniformele echipelor de prim ajutor. 

„Atașabil cu ușurință la suprafețe curbate, cum ar fi pielea, îmbrăcămintea, mobilierul, automobilele și avioanele, această inovație unică extinde potențialul afișajului în diverse industrii, inclusiv în modă, purtabile, mobilitate și jocuri”, a spus compania.

Acest nou ecran LG a fost construit dintr-un material similar cu cel folosit în lentilele de contact, cu circuite în formă de arcuri pentru a permite remodelarea și întinderea sa. 

În acest moment, ecranul LG free-form are o rezoluție de 100 ppi și RGB full-color. 

Proiectul a fost început în 2020 și LG își propune să termine partea de research până în 2024, când am putea vedea și primele produse cu display stretch.

Citește și: Acești pantofi vegani au tălpi din baloane de petrecere reciclate

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top