Gadgets

Dezvăluire: 1,200 lucrători lucreaza la controlul calității la iPhone, iar la Android doar 100

iphone 14 pro max

Așa se explică: 1,200 lucrători se asigură de controlul calității la iPhone, iar la Android doar 100

Unul dintre articolele alea plictisitoare despre lanțuri de aprovizionare și schimbări de conducere în companii a dezvăluit totuși ceva absolut fascinat despre iPhone.

Te-ai intrebat vreodată de ce iPhone-urile sunt atât de fiabile în comparație cu telefoanele Android?

Dacă știi unde sunt fabricate iPhone-urile , atunci știai deja că Foxconn se ocupă de producția telefoanelor de la Apple, dar știai ce implică asta? 

Într-un raport Bloomberg despre schimbarea de conducere de la Foxconn, noul lider al diviziei care se ocupă de producția iPhone a dezvăluit cât de mare este diferența de control al calității între telefoanele iPhone și Android.

„Pentru telefoanele Android din China, trebuie să atribuim doar 100 de lucrători pe linia de producție, dar avem nevoie de 1,200 pentru iPhone”, a spus Michael Chiang, noul lider.

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce iPhone-urile au o reputație atât de bună, cum că funcționează pur și simplu fără erori în comparație cu telefoanele Android, asta este o cifră de ținut minte. 

Desigur, spre deosebire de Apple, majoritatea producătorilor de telefoane Android lansează mai mult de 3 telefoane în fiecare an, vizând majoritatea piețelor, de la cumpărătorii cu buget mic și până la cei care cumpără doar flagship-uri. 

Chiar dacă Apple și-a tot extins oferta, cu Pro și Max și Mini șamd, producția companiei nu este comparabilă cu o companie precum Xiaomi, ca să dăm un exemplu.

Faptul că au mai puține dispozitive la care să lucreze pe partea de optimizare, atât software cât și hardware, și prin investiții masive în controlul calității, e unul din motivele pentru care Apple în continuare domină zona de mobile.

Citește și: Xiaomi Mi 12T Pro Review: Cameră și specificații de top la un preț rezonabil

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top