Gadgets

Impresii Poco F5 Pro: Chiar oferă atât de mult pe bani puțini?

poco-f5-pro-main-camera

Fă cunoștință cu Poco F5 Pro, cel mai nou telefon de buget care încearcă să ofere totul pe bani puțini. Chiar face asta? În review-ul nostru Poco F5 Pro vom explora tot, de la cameră la baterie.

Fă cunoștință cu Poco F5 Pro, cel mai nou telefon de buget care încearcă să ofere totul pe bani puțini. Chiar face asta? În review-ul nostru Poco F5 Pro vom explora tot, de la cameră la baterie.

Spoiler: ecranul Poco F5 Pro chiar e superb – și il vom pune față în față cu display-uri de pe telefoane cu preț dublu.

Poco F5 Pro Design: aspect și experiență

Dar să incepem cu design-ul.

Spre deosebire de branduri ca Vivo, care experimentează cu diferite culori și materiale, designul Poco F5 Pro e cumințel, cu un design clasic, simplu, cu o carcasă de plastic.

Poate fiindcă nu are un ecran curbat, se simte cumva mai premium și, deși are o baterie măricică, nu e atât de greu pe cât te-ai aștepta.

Și da, Poco F5 Pro e un rebrand al lui Redmi K60 Pro – o chestie pe care Xiaomi o face destul de des, cum a fost și cazul Poco M5s. Ce e ciudat e că Poco F5 Pro are o baterie ceva mai mica (5,100 mAh versus 5,500 mAh). Ne-am întrebat de ce au relansat un produs cu o singură specificație diferită, însă ne-am bucurat că măcar nu s-a umblat la viteză. Poco F5 Pro se încarcă cu 67W pe cablu și cu 30W cu un charger wireless.

Totuși, am uitat complet de cifre fiindcă am fost vrăjiți de ecran – Poco F5 Pro chiar are un display excelent.

Are un display AMOLED display de 6.67 inci, cu rezoluție de 3,200 x 1,440px, rată de refresh de 120 Hz și luminozitate de maxim 1,400 nits. 

Din prima, am văzut că arată foarte bine, așa că nu ne-am putut abține și l-am comparat cu niște telefoane disponibile la preț dublu – doar ca să ne convingem că e chiar atât de bun.

Iată cum arată display-ul Poco F5 Pro în comparație cu iPhone 14 Pro și Samsung Galaxy S22 Ultra.

Imaginea de sus e de pe Galaxy S22 Ultra, cea din mijloc pe Poco F5 Pro iar cea de jos pe iPhone 14 Pro.

Ecranul Galaxy S22 vs Poco F5 Pro vs iPhone 14 Pro

Ecranul Galaxy S22 vs Poco F5 Pro vs iPhone 14 Pro

Pe scurt, am testat Poco F5 Pro în comparație cu telefoanele flagship de anul trecut, din 2022, și am rămas surprinși de cât de bine se prezintă – mai ales la prețul ăsta.

După cum poți vedea (mai multe comparatii aici), deși e la jumătate de preț, Poco F5 Pro are un display excelent. Doar din punctul ăsta de vedere, ni se pare un best buy in 2023.

De sus în jos, Galaxy S22 vs Poco F5 Pro vs iPhone 14 Pro

Trebuie să menționăm neapărat și boxele care, deși pot suna ușor metalice, sunt foarte puternice. Dacă te joci nițel cu Dolby Atmos și EQ, ducând mediile în jos, Poco F5 Pro sună foarte bine. 

poco f5 pro equalizer

Poco F5 Pro Pro – specificații și performanță

Pe scurt, specificațiile Poco F5 Pro? Ai un procesor Snapdragon 8 Plus Gen 1, baterie de 5,100 mAh și camera principală de 64MP. Cât despre RAM and spațiu de stocare, există opțiunile de 8/256 GB, 12/256 GB și 12/512 GB.

Modelul pe care l-am primit la teste are 12 GB de RAM și incă 3GB de extensie luată din storage. Evident, cu 12GB e clar că Poco F5 Pro poate să ruleze cam orice task ai putea cere de la un telefon.

Totuși, n-am putut folosi prea multe aplicații de benchmark, iar 3DMark a dat direct eroare spunând că unele telefoane blochează aplicațiile de acest gen. La PCMark Work 3.0 performance report, Poco F5 Pro a luat 13642 puncte – respectabil.

După cum poți vedea din rezultatele Geekbench 6, Poco F5 Pro e chiar capabil – nu se poate apropia de performanța de la A15 Bionic al Apple, dar e cu mult peste flagship-ul de anul trecut.

performanta poco f5 pro

Geekbench on Poco F5 Pro (middle), iPhone 14 Pro and Samsung Galaxy S22

Still, we’re not big fans of benchmarks, as in our experience they don’t reflect real life use. All in all, handling the Poco F5 Pro has been a pleasure and we’ve experienced no bugs.

Poco F5 Pro Pro – Camera foto

Cum toate telefoanele încearcă acum să ofere camere puternice, Poco F5 Pro nu se lasă nici el mai prejos.

Bineînțeles, ne referim aici la camera principală.

Camera de selfie e per total ok, venind cu un senzor de 16MP limitat la doar 1080p in modul video. E un pic dezamăgitor, dar asta am văzut și la Xiaomi 13 care, deși are super cameră pe spate, în față nu oferă nici el 4K.

Selfies cu Poco F5 Pro sunt mai mult decât decente și oferă un look natural. Chiar dacă senzorul nu produce culori la fel de vii precum camera principala, tonurile pielii au sunt uniforme, ușor pastelate, iar pozele mai iertătoare cu cei care nu au ten perfect.

Ne-a plăcut în mod special modul de beautification oferit de telefon. El uniformizează și ascunde defectele majore sau ridurile profunde, însă și adaugă un pic de textură înapoi ca să păstreze o imagine naturală.

selfie cu poco f5 pro

Camera principală a lui Poco F5 Pro are și ea niște lucruri faine. Ea constă într-un senzor principal de 64MP f/1.8, un senzor ultrawide de 8MP și o cameră macro de 2MP.

Ne-a plăcut în special modul Portrait, unde efectul bokeh chiar își face treaba, chiar și dacă vorbim de părul creț. Decupajul nu e făcut chiar așa bine ca pe un Samsung sau iPhone, dar arată foarte bine cu minim de efort.

poco f5 pro selfie

În evenimentul de lansare, Poco a pus accent în mod special pe faptul că au făcut tot posibilul să țină Poco F5 ieftin și au comparat telefonul direct cu Galaxy S23.

comparatie intre poco f5 pro si galaxy s23

Comparație între Poco F5 Pro vs Galaxy S23

Noi am pus în acest folder cât mai multe fotografii și comparații cu Poco F5 Pro, la rezoluție full, ca să-ți faci o idee cât mai bună despre ce oferă.

selfie cu poco f5 pro
portret cu poco f5 pro

Portret cu Poco F5 Pro cu modul standard în stânga și Portrait Mode în dreapta.

Camera principală a lui Poco F5 Pro are și ea niște lucruri faine. Ea constă într-un senzor principal de 64MP f/1.8, un senzor ultrawide de 8MP și o cameră macro de 2MP. Culori naturale, o procesare HDR destul de ok, cu un contrast puternic, practic fotografiile sunt cam gata de a fi publicate.

Când faci poze cu iPhone 14 Pro, observi că, datorită senzorului mare, nu prea poți focaliza îndeaproape și ești forțat să te îndepărtezi putin de subiect, dar aici nu ai problema asta.

Față de iPhone, acest telefon și alte modele Xiaomi mai au un bonus – poți pune sharpening pe negativ. Dacă vrei o imagine mai soft, poți seta sharpening la minus 1 și va arăta mult mai bine.

Per total, camera Poco F5 Pro e foarte bună la poze – mult mai bună decât sugerează prețul. Camera detectează subiectul foarte rapid, are un autofocus bun, iar crop-ul 2X arată bine în lumină naturală.

poco f5 pro - portret

Cu AI-ul activ, se prinde foarte repede ce încerci să pozezi, fie că e mâncare sau un animal de companie, și nu saturează foarte tare culorile, ci doar le face ușor mai vibrante.

Poco F5 Pro oferă și o mulțime de filtre.

Pozele făcute pe lumină scăzută ies decent. Totuși, ca să realizeze un contrast mai puternic, camera Poco F5 Pro preferă să sacrifice detaliile din umbre, iar ocazional aceastea tind să se piardă.

Am observat că și senzorul ultra wide, la 0.6x, are niște mici probleme cu zgomotul. Cumva, are și o nuanță de magenta care nu se regăsește în senzorul principal, iar culorile nu au aceeași intensitate pe care o vedem la camera principala (1x).

poco f5 pro poza ateneu

Când vrei să filmezi cu Poco F5 Pro, treaba se complică puțin datorită unor constrângeri la rezoluție, frame rate sau capabilități HDR.

Cumva, HDR nu este activat default când pornești camera, așa că dacă filmezi în 4K și nu ai pornit HDR, informatia din partile luminoase o sa dispara. Asigură-te că ai mereu modul HDR activ.

Stabilizarea e ok, dar asta nu-ti permite sa faci moonwalking sau alte figuri cand filmezi, insa cu un mers foarte ușor se pot obtine niste rezultate bune, fara a folosi un gimbal.

Per total totuși, pentru un telefon din gama de mijloc, dacă filmezi în 4K cu HDR și stabilizarea pornită, vei obține niște clipuri mai mult decât decente.

Dacă vrei să filmezi în 8K, ai la dispoziție doar 24 fps, iar în combinație cu timp de expunere foarte scurt(shutter speed) vei obține un video cu un aspect sacadat.

Acestui mod îi văd utilitatea în condiții de mișcare minime, eventual într-un setup în care poți controla lumina și setările manuale pe care le găsești în modul PRO. E de menționat că, la această rezoluție, modul HDR nu este disponibil.

poco f5 pro - fotografie cu o casuta de jucarii

Camera Poco F5 Pro în 16MP vs 64MP

Sunt multe scenarii în care fotografiile făcute cu Poco F5 Pro ar putea fi confundate ca fiind făcute cu un telefon de vârf de gamă. Dar nu, e un telefon de buget cu multă ambiție.

Iată prețul POCO F5 Pro recomandat de producător:

  • 8GB+256GB – $449
  • 12GB+256GB – $499
  • 12GB +512GB – $549

La banii ăștia, ce altceva ai mai putea cere?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top