Dacă ești în căutarea unui telefon Android vârf de gamă, telefonul lansat de Xiaomi în octombrie, Xiaomi Mi 12T Pro, e o variantă foarte bună, mai ales dacă te uiți la preț.
Deși adevăratul flagship a fost lansat în decembrie (e vorba de Xiaomi Mi 13), Xiaomi Mi 12T Pro e o alegere tentantă dacă vrei specificații de top dar un preț mai mic.
Lansat la un preț începând cu $750 / 3500-4000 lei în România în funcție de model, Mi 12TR vine cu o cameră excelentă și alte câteva funcții la fel de premium.
Xiaomi Mi 12T Pro Design
La prima vedere, designul Mi 12T Pro nu-ți spune nimic. E un dispozitiv cu aspect de midrange, ușor gros și fără detalii care să-l diferențieze.
Pe spate, Mi 12T Pro are o cameră triplă într-o insulă puțin prea ridicată pentru gustul meu, fiindcă telefonul tinde să se clatine când îl pui pe masă cu ecranul în sus.
Totuși, dincolo de aparențe, Mi 12T Pro vine cu ceva special: o cameră de 200 MP care nu doar aruncă cifre ci oferă și performanță în viața reală.
Este ciudat că Xiaomi nu a scos în evidență deloc pe spate acei 200 MP: pe insulă e doar un scris discret pe care abia îi poți vedea.
Dar mai multe despre asta mai târziu. În primul rând, să vedem specificațiile complete Xiaomi Mi 12T Pro și să vedem cum se ridică pe piața competitivă de astăzi.
Xiaomi Mi 12T Pro specificații și performanță
Sunt două lucruri la care Mi 12T excelează și îl fac o alternativă bună la un flagship. Primul e bineînțeles acea cameră de 200MP, un senzor ISOCELL de la Samsung care, până la momentul publicării, se găsea doar pe Motorola 30 Pro.
Apoi avem și încărcarea super rapidă. Atât de rapidă, încât Mi 12T Pro se încarcă complet în 19 minute.
După câteva săptămâni de testat acest telefon, ne-am îndrăgostit de încărcarea rapidă de 120W care, cu o mică variație de cateva secunde, maxim un minut, era exact la viteza cu care a fost promovată.
Telefonul are o baterie de 5000 mAh de dimensiuni decente, care garantează o zi întreagă de utilizare sau două zile pentru cei care nu stau foarte mult pe telefon.
Totuși, această capacitate nu înseamnă aproape nimic când îți ia doar 10 minute pentru a depăși 50 la sută și în 19 minute ai telefonul complet încărcat.
Cu toate astea, dacă folosești Mi 12T Pro la capacitatea sa maximă, inclusiv pentru jocuri, vei avea maxim 10 ore de screentime. Și chiar ar trebui să te joci pe telefonul ăsta, pentru că nu se supraîncălzește, indiferent ce te joci.
Xiaomi spune că acea camera de răcire cu vapori responsabilă pentru asta e cu 65% mai mare decât la modelul anterior, Mi 11T, iar din testele noastre telefonul chiar rămâne cool.
În plus, Mi 12T Pro are un display superb pe care e păcat să nu te joci.
Este un ecran de 6,67 inchi cu 446 ppi și 900 nits de luminozitate maximă. Plus că are și 120MHz adaptive refresh rate, alături de certificări Dolby și HDR10+.
Practic, arată fantastic în toate condițiile, inclusiv în lumina puternică a soarelui. Cititorul de amprentă din display este rapid și precis, așa că deblocarea este ușoară.
Telefonul vine setat pe profilul de culoare Vivid, care e cam prea luminos și saturat pentru utilizarea de zi cu zi. Bineînțeles, poți alege oricând un alt profil de culoare și, dacă ești obsedat de acuratețe, poți seta telefonul să afișeze totul fie în DCI-P3, fie în sRGB.
Deoarece Mi 12T Pro a fost testat în mare parte de către expertul nostru în fotografie, ăsta a fost un bonus pe care l-a remarcat și a apreciat.
În ceea ce privește restul specificațiilor, asta depinde de cât ești dispus să plătești pentru un Mi 12T Pro. Telefonul este disponibil în opțiuni de memorie de 8 GB sau 12 GB, cu stocare începând de la 128 GB. Desigur, toate modelele au același chipset, Snapdragon 8 Gen 1.
De asemenea, notabile sunt difuzoarele fine-tuned de Harman Kardon, care sună cu adevărat superb, și blasterul IR.
Xiaomi e una dintre puținele companii care încă mai includ IR blaster pe telefoanele lor și trebuie să recunosc: aceste lucruri ar trebui să revină la modă. Nu m-a interesat niciodată dacă un telefon are blaster IR sau nu, dar m-am convins după ce am pierdut telecomanda la un televizor mai vechi.
După ce am trecut prin mizeriile de aplicații de telecomandă prin WiFi, toate pline de reclame și posibil malware, să am Xiaomi-ul ăsta în casă și să mă bazez pe Mi Remote a fost mult mai ușor.
Plus că nu pierzi niciodată telefonul, în timp ce telecomanda e făcută să fie mâncată de canapea sau pilotă.
Din nou, un blaster IR pe telefon nu e chiar un feature de flagship dar, dacă-ți vei cumpăra Mi 12T Pro, sigur îți va fi de folos.
Xiaomi Mi 12T Pro Software
Pe partea de software, avem bineînțeles MIUI, 13 care rulează pe Android 14.
Deși prefer o experiență Android curată și îmi lipsesc dispozitivele care au folosit Android One, MIUI este unul dintre cele mai ok add-on-uri la Android. Dacă știi MIUI 12, nu vei fi încurcat deloc de MIUI 13. Acesta vine cu câteva widget-uri și wallpapers noi, plus ceva îmbunătățiri minore la funcționalități.
Xiaomi Mi 12T Pro Camera
Și acum, camera. După cum spuneam mai devreme, Mi 12T Pro are o cameră excelentă pe spate, iar cea de selfie este și ea foarte bună.
Cea din față are un senzor de 20 MP cu o deschidere largă f/2.2 și doar o opțiune simplă de înfrumusețare pe care o glisezi. Aceasta îți va netezi pielea și va ascunde mici defecte însă atât: e fără filtre de machiaj, fără urechi drăguțe de pisică și așa mai departe. Selfie-urile făcute de Mi 12T Pro arată grozav, fiindcă par foarte naturale, cu intervenții minime.
Xiaomi a inclus câteva efecte cinematografice care adaugă curcubee, culori neon și așa mai departe pentru selfie-urilor tale, plus câteva filtre pentru lumină similare cu ceea ce ai găsi pe Instagram, însă nu s-a dus la fel de departe cum fac producătorii ca Vivo de exemplu.
Dacă pe selfies totul e simplu, camera din spate vine cu o nebunie de posibilități în combinația de 200MP + 8MP + 2MP. Aceasta este în esență o configurație a camerei foarte competentă, una care rivalizează cu ceea ce Apple are de oferit cu iPhone 14.
Numerele astea nu-s doar marketing ci se traduc în niște fotografii foarte bune în majoritatea condițiilor.
În timp ce fotografiile ultrawide realizate de senzorul de 8MP nu arată cine știe ce, fotografiile cu camera principală și în modul portret sunt superbe.
Chiar și în interior, cu o mulțime de lumini de neon, fotografiile Mi 12T Pro au ieșit aproape perfect, așa cum poți vedea în galerie. Daca vrei mai multe poze trase cu Mi 12T Pro, am pus pe Drive aici o multime de camera samples.
Totuși, trebuie să menționăm faptul că, deși pozele făcute noaptea arată grozav pe telefon, odată ce le vezi pe un ecran mai mare, vei observa că au ceva zgomot și artefacte în umbră.
Ca și în cazul altor telefoane Xiaomi, pe partea video ai și opțiuni precum Efecte de film, Expunere lungă, video dual realizat atât cu camerele din față, cât și din spate. Mai sunt și câteva lucruri făcute să le postezi pentru like, share & subscribe, cum ar fi funcția de Vlog.
Poți filma începând de la 720p la 60fps și până la 8K la 24fps.
Stabilizarea este excelentă pentru majoritatea modurilor de tras, dar la 8K poți să zici Pa, pa!
Modul 8K trage cu detalii superbe, mai ales când vezi filmările pe un ecran mare, dar va trebui să tragi pe un trepied, pentru că clipul cam tremură în lipsa stabilizării.
Una peste alta, camera asta este o ofertă bombă pentru cineva care caută specificații de flagship la un preț mai rezonabil.
Xiaomi Mi 12T Pro ar putea părea mai modest când toată atenția pică pe Xiaomi 13 dar vine cu o cameră fantastică, display și sunet pe măsură, plus fast charge de top. În comparație cu produsele flagship de la Samsung sau Apple, care ajung până la 25 W cu încărcarea lor rapidă, MI 12T Pro cu al său 120W e la alt nivel.
Per total, telefonul e o alegere excelentă care vor performanță dar țin și la economii.
Pingback: Dezvăluire: 1,200 lucrători lucreaza la controlul calității la iPhone, iar la Android doar 100 - techthelead.ro - TechTheLead
Pingback: Xiaomi 13 review: superb și scump tare - TechTheLead