Special Interest

În timp ce Shell anunța câștiguri triple, hackerii au dezvăluit cați bani i-a dat compania Rusiei

Pe 16 martie, Shell anunța un “incident de cybersecurity” în care o entitate neautorizată a obținut acces la un partener terț. Acum, acei hackeri au dezvăluit date contabile despre ruși, care arată câți bani au primit de la una din companiile de top din domeniul energiei, Shell.

Potrivit Global Witness, o organizație care spune ca s-a uitat la acele date, numai în 2020, Shell a plătit Rusiei mai mult de 2 miliarde de dolari pentru produsele lor de gaz și petrol.

“Războiul din Ucraina este în primul rand o tragedie umană.”

Același raport al Global Witness subliniază că Shell postează câștiguri ajustate pentru primul trimestru al anului de 9,1 miliarde de dolari, o creștere de la 3.2 miliarde de dolari în 2021 și 2.9 miliarde în timpul aceleiași perioade în 2020. Da, în timp ce prețurile la petrol au crescut brusc, profiturile Shell s-au triplat într-un singur an.

Câștigurile crescute au ridicat o mulțime de întrebări, în condițiile în care Shell a anunțat ca nu vor mai cumpără petrol rusesc din piață. Miercuri, au zis că salută “direcția clară” provenită de la Comisia Europeană, care propune un nou set de sancțiuni pentru Rusia, în care companiilor Europene le vor fi interzise să aibă relații cu producătorii ruși.

Pe 8 aprilie, BBC raporta că Shell este așteptată să primească o lovitură de 5 miliarde de lire sterline prin plecarea din Rusia și tăierea legăturilor cu companii precum Gazprom, pe cand, pe 27 Aprilie, Reuters raporta că Shell a declarat ca nu va mai accepta produse rafinate cu nici un fel de conținut rusesc.

Aceasta pare să fie doar o picătură în ocean daca te uiți la raportul investitorilor, intitulat “Rezultate puternice în vremuri volatile”, unde Shell a dezvăluit cum câștigurile companiei s-au triplat de anul trecut.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top