Special Interest

Această iluzie optică descoperită recent îi face pe 86% din privitori să simtă că o gaură neagră îi înghite

Dacă privești în abis, abisul se uită și el la tine. Replica lui Nietzsche e demonstrată perfect de această iluzie optică, nouă în știință, ce face ca 86% dintre oameni să simtă că o gaură neagră îi înghite.

Datorită modelului de puncte negre mai mici care se unesc într-o gaură neagră mare, iluzia optică face ca pupilele tale să se extindă și crează senzația de mișcare. Potrivit cercetătorilor, ea demonstrează și modul în care creierul nostru face predicții bazate pe modele.

Creată de Akiyoshi Kitaoka ca parte a cercetării publicate la începutul acestei săptămâni, iluzia funcționează pe majoritatea oamenilor, indiferent de circumstanțe.

Privește cu atenție și vei vedea că gaura neagră se extinde – nu este un gif, ci doar cum funcționează creierul și pupilele tale. Chiar și într-o cameră bine luminată și privită dintr-un unghi diferit, iluzia face ca pupilele oamenilor să se marească.

Acest lucru arată că, deși un răspuns fizic nu este neapărat necesar într-o situație, creierul nostru este atât de rapid încât anticipează lucrurile pe care le văd ochii noștri.

În ceea ce privește cele 14% dintre persoanele ale căror pupile nu s-au dilatat uitându-se la această imagine, cercetătorii nu au încă o explicație de ce ei nu reacționează la ea.
Deci, ce vezi? Fă clic pe acest link pentru a deschide imaginea la dimensiunea sa completă și uită-te atent.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top