Gadgets

Review IQOO Neo 6: un telefon de gamă medie, pentru jucătorii cu buget redus

iQOO a lansat oficial cel mai recent smartphone al său, iQOO Neo 6, în afara Chinei și destinat pieței indiene. În China, dispozitivul este cunoscut sub numele de iQOO Neo 6 SE și, deși este axat în principal pe jocuri, specificațiile sale ar trebui să atragă oamenii care sunt interesați de un smartphone cu performanțe rapide.

Dispozitivul a ajuns și el în mâinile noastre și i-am făcut un pic de testare în ultimele două zile. Poți citi impresiile noastre de mai jos și să arunci o privire la mostrele de camere – sperăm că te vom ajuta să iți dai seama dacă acesta este dispozitivul de gamă medie pe care îl cauți.

DESIGNUL IQOO NEO 6

Am primit dispozitivul în opțiunea de culoare Cyber Rage și cu siguranță este primul lucru pe care îl vei observa la telefon. Totuși, nu are un finisaj lucios, ceea ce îl face rezistent la amprente și îi oferă, de asemenea, un pic de aderență. Cyber Rage, care trece de la albastru la roz și violet în funcție de unghiul în care îl deplasezi, este una dintre cele două opțiuni de culoare în care este disponibil telefonul. Cealaltă se numește Dark Nova, care are un finisaj mat mult mai închis.

Pentru început, smartphone-ul nu este greu, deoarece corpul este fabricat din plastic, iar afișajul are rame subțiri cu un pic de margini, dar cu siguranță nu este suficient de mare pentru a distrage atenția.

IQOO Neo 6

Camerele din spate sunt instalate într-o carcasă pătrată, iar denivelarea în sine abia ocupă spațiu și nu adaugă prea mult la volumul telefonului. În general, este destul de subțire și ușor de manevrat.

Grosime IQOO Neo 6

Camera selfie este instalată într-o gaură în partea de sus a ecranului, în mijloc. Este probabil să distragă atenția atunci când vizionezi videoclipuri, dar nu este o problemă și te obișnuiești repede cu ea.

Ecranul este un AMOLED de 120 Hz cu HDR10+. Are un scanner de amprentă în afișaj și o luminozitate maximă de 1.300 nits. Are o rată de tactile sampling de 360 Hz, dar, în funcție de jocurile pe care preferi să le joci, poate ajunge până la 1.200 Hz.

În partea de jos este prezentă o tavă SIM, însoțită de microfon, difuzor și portul USB Type-C, în timp ce partea dreaptă a dispozitivului găzduiește butoanele de alimentare și de volum.

SPECIFICAȚII IQOO NEO 6

După cum am menționat anterior, Neo 6 este orientat în principal spre jocuri și, deși s-ar putea să nu fie ceea ce te interesează, asta nu înseamnă că nu ar trebui să dai o șansă acestui dispozitiv, deoarece vine cu o destul de mult hardware premium pentru intervalul său de preț.

Pentru început, există un chipset Qualcomm Snapdragon 870 sub capotă. Geamănul său chinezesc dispune de cel mai recent chipset Snapdragon 8 Gen 1, dar 870, care este tactat la 2,3 GHz, este încă suficient de puternic pentru a gestiona sesiuni lungi de joc și zile de lucru solicitante.

Este suficient să trec printr-un joc Call of Duty: Mobile pentru a vedea cât de capabil este, ceea ce am făcut exact – telefonul este rapid și funcționează la fel de bine ca jocuri precum Genshin Impact sau cele în stil arcade. IQOO Neo 6 are, de asemenea, 4D Game Vibration, precum și un panou de jocuri pe care îl poți trage din partea stângă a ecranului.

Gaming pe IQOO Neo 6

Panoul iți va permite să alegi de la un mod de economisire a bateriei, la un mod echilibrat și un mod complet destinat jocurilor, numit în mod înfricoșător mod monstru, care iți va oferi cea mai bună viteză și grafică. Ai opțiuni pentru a dezactiva sau edita notificările de acolo, precum și alte funcții care iți vor permite să-ți personalizezi experiența de joc pentru a obține cele mai bune rezultate de pe dispozitiv.

Panou IQOO Neo 6

Desigur, te poți aștepta să se încălzească în timpul sesiunilor intense, dar sistemul de răcire intern face o treabă grozavă pentru a-l menține să funcționeze fără probleme și nu am experimentat nicio încălzire excesivă în timpul sesiunilor noastre de joc.

Trebuie să mulțumim Sistemului de răcire în cascadă al telefonului pentru asta: are plăci de răcire din grafit 3D cu cinci straturi care ajută la disiparea căldurii.

Neo 6 are o baterie de 4.700 mAh și vine cu suport de încărcare rapidă de 80 W. Dispozitivul vine cu încărcătorul necesar în cutie și vă puteți aștepta să se încarce de la 0% la 100% în aproximativ 37 de minute.

Durata de viață a bateriei nu este deloc de râs – după o zi de utilizare normală (e-mailuri, YouTube, navigare prin rețelele de socializare etc.) telefonul mai avea în jur de 20% din baterie rămasă și a fost la fel de rapid.

Alte caracteristici includ Bluetooth 5.2, Wi-Fi dual-band, nu mai puțin de patru benzi 5G și 4G VoLTE. Din păcate, spațiul de stocare nu este extensibil chiar dacă tava SIM are două sloturi, așa că ține cont de asta dacă ai nevoie de spațiu – cel mai bine este să optezi pentru opțiunea de stocare mai mare.

Din păcate, nu există NFC, așa că ține cont de asta dacă te-ai obișnuit să iți folosești telefonul pentru a plăti.

Telefonul rulează FuntouchOS 12, acoperit de Android 12. iQOO va oferi actualizări AndroidOS timp de doi ani și actualizări de securitate de trei ani, ceea ce este o veste foarte bună. La fel ca și în cazul FuntouchOS, vei primi o aduncatura de bloatware preinstalat, dar cele mai multe dintre ele pot fi dezinstalate cu ușurință.

Așa cum am menționat în recenzia noastră Vivo X80, totuși, majoritatea acestor aplicații preinstalate au înregistrat un salt destul de mare în ultimii câțiva ani – au primit o serie de îmbunătățiri și merită să le încerci, ai putea fi surprins, cine știe ?

CAMERE

În față, vom găsi un selfie snapper de 16 MP, în timp ce în spate există o cameră principală de 64 MP cu OIS, însoțită de o cameră cu unghi ultra-larg de 8 MP, precum și de o cameră macro de 2 MP.

Poza bar

În general, telefonul are o redare bună a culorilor, totuși, setările standard pentru fotografii au un profil de culoare plat. Acesta este un lucru pe care majoritatea oamenilor nu il observa, dar dacă preferi fotografii mai saturate, va trebui să te joci puțin cu setările. Camera are o gamă dinamică bună, care este ajutată de software.

Poza barca in port
Poza barca in port 2

Și modul panoramă este destul de bun. Face o treabă bună la unirea fotografiilor și de cele mai multe ori nu vei obține artefacte extrem de vizibile în fotografie.

Panorama port

Macro-ul, pe de altă parte, nu este deloc grozav: calitatea fotografiei este destul de slabă și, în funcție de lumina în care fotografiezi, luminile sunt destul de aruncate în aer și îi lipsesc detaliile.

Poza macro

OIS face o treabă foarte bună – videoclipurile pe care le-am făcut cu oameni în mișcare (mers, sparring) au fost foarte echilibrate. Cu toate acestea, poți vedea în continuare artefacte de mișcare ocazional, în funcție de cât de repede se mișcă.

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

iQOO Neo 6 este disponibil în India începând cu 31 mai și vine în opțiuni de 8 GB RAM + 128 GB ROM și 12 GB RAM + 256 ROM. În ceea ce privește prețul, va costa 34.999 INR (~ 450 USD) pentru versiunea de bază, în timp ce versiunea de stocare mai mare va costa 39.999 INR (~ 515 USD).

CONCLUZIE

Pro: Telefonul are o durată de viață foarte bună a bateriei. Este captivant și jocurile pe el sunt foarte distractive, culorile sunt vii și nu există lag sau întârzieri chiar și după o sesiune lungă. Este, de asemenea, un dispozitiv care arata foarte bine.

Contra: Nu există NFC, iar camera macro are nevoie de multe îmbunătățiri.

În general, telefonul funcționează foarte bine pentru o ofertă de gamă medie și este o achiziție bună chiar și pentru cineva care nu este deosebit de interesat de jocuri.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai citite

To Top